Efter känslan jag fick i min arma pojkkropp då jag hade sett Darling för något år sedan gick jag till visningen av Johan Klings Puss med stor förhoppning. Att vår populäraste Hollywood-svensk var med såg jag också som ett gott tecken.

Puss handlar om en teatergrupp som har väldigt mycket issues. Och ett sidedoard.

45 minuter in i filmen förstod jag fortfarande inte vad den ville berätta. Eller jag förstod det, men jag kände det inte. Berättelsen var splittrad och det kändes som att hälften av det som hände bara var inslängt för att göra filmen längre. Här började jag tycka att ”den måste ju vara slut snart”.

90 minuter in i filmen hade jag ännu inte lärt känna någon av karaktärerna. De var alldeles för platta och intetsägande för att på något sätt beröra mig. Det hindrade mig dock inte från att avsky de flesta av dem. Konstigt. Den jag brydde mig mest om var Alexander Skarsgårds karaktär ”Alex” (varför krångla till det med namn liksom) och då ska ni veta att han spelade en riktig horndog som verkligen inte var speciellt sympatisk. Han var dock den enda som inte var lika ointressant som en fis i rymden.

Puss kallas på filmpostern för ”en fjäderlätt komedi”, men den får mig bara att skratta till ett par gånger under nästan två timmar. Den är alltså i min mening varken rolig, trevlig eller underhållande, bara tråkig och en timme och tio minuter för lång.

Det skämtades flera gånger om en tjock tjej som av olika anledningar trodde att killar var intresserade av henne, ”Hoho, så tokigt. Inte kan väl någon vara kär i henne, hon är ju en fläskis!”, och svennebananpubliken skrattade så klart.

Människor som känt varandra i någon dag förde seriösa samtal om huruvida de såg en framtid med varandra och vi förväntades tro på det.

Men jag köper det ICKE!

Jag är besviken. Varför är det så svårt att göra en bra svensk film? Mitt biosällskap gick till och med så långt som att utnämna Puss till den sämsta film hon någonsin sett. Jag tänker inte gå så långt, men den är helt klart en av de sämsta svenska filmer jag sett på länge.

Alexander Skarsgård gör sin roll bra dock, men vill man se honom bra och i bar överkropp kan man ju välja något där han inte är det enda bra. Generation Kill eller True Blood till exempel.

Betyg 1 av 5

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *