Hej hej hallå. Bloggpeppen finns men bannemig inte tiden?? Fattar inte vart dagarna tar vägen någon stans. Tiden äts liksom upp i ett svart hål av matningar, underhållning, sövningar, gnällerier, mys, blöjbyten osv. Men jaja det får bli som det blir. 

Igår åkte jag och Tomas och tjejsen hem till min mamma för att ha lite pyjamasparty där. Innan vi kom dit stannade vi dock till på gamla Enskede bageri (tror jag det heter?) för lunch till de stora i sällskapet. Är det något jah börjat göra mer sedan barnen kom så är det att uppskatta mackor som mat. Kunna äta med en hand liksom, vad mer kan en begära? 


Bebisarna sov (!!!!!!!!!) i vagnen samtidigt vilket typ aldrig hänt. Så otroligt rogivande att ha dem båda sovandes där i under hela luncha det alltså. Vi bytte till sittdelarna för ett tag sedan och det har verkligen varit en hit! Skönt att kunna få avlastning från det annars så idoga bärandet. 

Efter lunchen gick vi hem till min mamma och Tomas åkte sedan vidare in till stan för att ha egentid vilken innehöll biobesök och äta hamburgare. Jag var kvar hemma hos mamma/mormor och gjorde allt det vanliga fast på annan ort, med hjälp av alla i den familjen (och lite stjälp av gullegosehunden Vega som är väldigt ivrig och lite omedveten om sin storlek i jämförelse med bebisarna, hon är ett sånt himla gullgull). Det är skönt att kunna åka ngn annan stans och känna att det känns lika ”säkert” att vara där som att vara hemma. Och skönt för Tomas att få en liten andningspaus från hamserhjulet. Jag har ju inte lika lätt att konma ifrån, i alla fall inte på natten sådär. Men det kommer väl i sinom tid. Jag är inte jätteintresserad av att komma ifrån på natten just nu heller, men stt gå lite fler pauser på dagtid skulle inte vara helt fel. Personer som ”bara” har ett barn kan ju liksom lämpa över ungen på sin partner (förutsatt att det finns ngn sådan..) på helger och kvällar efter jobbet och kunna gå ut på en promenad eller något i alla fall. Den lyxen har ju inte vi. Jag har en bebis på mig/nära mig heeeeeeeeeeela tiden. Nu har vi i alla fall lyckats komma till en punkt där vi, med hjälp sv olika distraktionsmoment, kan få gå på toa själva eller typ hänga tvätt utan en bebis på magen. Men det är alltid på lånad tid vi ”får” göra dom här sakerna så det är egentligen inte njutningsfull egentid där hjärnan bara kan slappna av. Så ja mer komma ifrån skulle jag behöva, för det tar så himla mycket energi att aldrig få släppa alla tankar och måsten och stressiga grejer.  

En utsvävning. Tillbaka till pyjamaspartyt. Hela dygnet gick bra, sovet och alltihopa. Över förväntan! Korvarna har sovit så dåligt se senaste nätterna så jag var orolig att vi knappt skulle få sova alls, men det gick bra! Och jah fick sova tills strax innan 7!! Tjoho. Dagen innan var klockan något med 05 när jag steg upp. Det känns alltid så hemskt tycker jag. Sen spenderade vi förmiddagen hos mamma oxkwå och så kom Tomas och hämtade oss (vågar inte åka kommunalt med dom själv än) efter lunch och vi åkte hem igen. En mysig liten utflykt några tunnelbanestationer bort! Jag är så glad att min familj finns så nära och är så närvarande. Det gör livet så mycket lättare <3 och tänk så fint för märtsson och Limpan att få ha så bra och fin kontakt med så många från sån tidig ålder. Familj är bäst!

7 comments on “Pyjamasparty hos mormoren”

  1. Jag har (bara) en skrutt, och tycker det är helt fantastiskt med stödet från familjen. Vi har många nära oss och det är underbart. Vilka fantastiska små tjejer du har <3

  2. Så underbart att få lite avlastning och stöd av familjen!! Mina twins är nu 4 mån och jag är själv hemma på dagarna medan min sambo jobbar! Min räddare i nöden är Babybjörns babysitters! (säkert inte alla barn som gillart men mina ÄLSKART!) Kan varmt rekommendera er att införskaffa, eller iallafall testa hos någon butik/någon som har 🙂

  3. Men visst måste väl Tomas kunna ta bebisarna så att du kan ta en promenad? Den lyxen måste ni ju kunna unna er. En timme med en podcast i öronen gör ju susen för både ork och välmående 🙂

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *