Idag är inte min vanliga riddag, det är ju torsdagar jag spenderar i stallet med hästarna. Men eftersom jag ÄLSKAR att rida så mycket, och mår så bra av det, så köpte jag en lektion av en annan som inte kunde rida sin gång nu idag. Så direkt när jag kom hem från jobbet svidade jag om till ridkläderna och fick skjuts av Tomas till stallet.

Mina ridkläder är verkligen ett kapitel för sig. Allt jag har känns så sunkigt och dåligt och gammalt. Mina ridbyxor är liksom spruckna i grenen på två ställen så att om jag skulle vara underbyxlös skulle det vara fri sikt rakt in under ridpasset……måste alltid tänka på att ha rejäla svarta underbrallor. Mina ridstövlar är mer än tio år gamla och mer än två storlekar för stora. Mormor propsade väldigt bestämt på att det skulle ”vara något att växa i”. Att jag var runt 15 och mina fötter inte vuxit på flera år var information som inte riktigt gick in……De är alltså väldigt mycket för stora och så är de väldigt slitna. Min hjälm är lite för liten, som kontrast till de för stora stövlarna, och rätt gammal den med. Sedan rider jag också i en tröja med sånt här sportigt material, och en t-shirt över. Så det är ju helt okej. På vintern däremot när det är kallt ser jag ut som jag vet inte vad för jag har ingen bra tjocktröja/sportig härlig väst/ngt annat funktionellt att rida i. Och så säkerhetsvästen som är ETT SKÄMT. Jag ser ut som Quasimodo. I detta skulle jag alltså behöva en rejäl uppfräschning. Men det är ju så dyrt?? Och känns så onödigt när jag bara använder det en gång i veckan? Men ett par nya stövlar ska jag faktiskt ta och investera i inom kort. Jag har hittat ett par som verkar bra som bara kostar ca 1200 i nypris, ska bara klämma lite mer på dom först.

Ja okej det var ju inte alls det som detta inlägg skulle handla om. Jag hade ju, eftersom jag red en annan tid än min vanliga, en annan ridlärare och fick en häst jag aldrig brukar få i min grupp. Han heter Zoran och är jäääättestor jämfört med de små grislingar jag brukar få. Han är också rätt liksom lång och stel i sidorna. Sååå det var en utmaning verkligen. Vi övade på förvänd galopp och lille Zoran gick väldigt bra i galoppen, och det var egentligen först efter att vi gjort detta om och om och om igen i båda varven som jag kände att han faktiskt gick mellan mina skänklar och händer och att han bar upp sig själv. Så förvänd galopp var väldigt bra för mig idag. Och Zoran var också rätt bra att få. Han är en gulligubbe.

Dessvärre har jag ingen bild på oss tillsammans, för han gick lektionen efter också. Så då fotade jag Inter och Salento istället för de var så sociala och suktande efter mys <3<3

  

Golligolligooooollll!!!!

Här försökte jag fota min stalloutfit……haha det gick väl sådär. Men här fick jag ju i alla fall med min jacka som också den har mer än 10 år på nacken (närmare 15….??????). 

Efter ridningen tog jag en supergod kullamust med hallonsmak (SÅ GOD!!!) och sedan tog jag en promenad i hem i duggregnet och lyssnade på vår egen podcast och carpade lite. Promenader skänker mig en sån sinnesfrid <3

En så himla fin kväll!

2 comments on “Rida hest”

  1. Hade kunnat vara jag som skrev det där om ridoutfiten 😀 resonerar likadant och mina kläder är så fantastiskt slitna med! Borde byta till en mindre väst(känner mig också som quasimodo) och jag har alltid superlite kläder bär jag rider på vintern hahaha.

    Har inte kunnat rida på snart tre veckor så nu har jag abstinens!! Lyx att kunna rida dubbelt en vecka 🙂

  2. Ah men hallååååå, vilken skostorlek har durå? Jag har ett par gamla ridstövlar som ligger hemma och dräller pga inte ridit på 2 år. Och massa byxor. Och en hjälm. Passar stövlarna dig så kan du ju få dem för ett par hundralappar! Maila om intressant 🙂 KRAM

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *