Salt ska tydligen vara Angelina Jolies stora comeback efter ett tvåårigt uppehåll efter Wanted. Trist då för henne att comebacken blir i en historia lika tunn som hennes ben, om agenter, dubbelagenter och trippelagenter.

Jolie spelar Evelyn Salt, en superhemlig CIA-agent som gått och kärat ner sig i en man hon tidigare fått i uppgift att ”lära känna”. De ska fira bröllopsdag och Salt ska bara rutinförhöra en avhoppad rysk agent först. Tyvärr avslöjar denna agent henne som dubbelagent med uppdrag att mörda Rysslands president. Salt tvingas fly, men varför flyr hon? Är hon kanske en dubbelagent i alla fall, på väg för att döda presidenten, eller vill hon bara skydda sin make och rentvå sitt namn?

Här följer action på action på action. Bra action? Nja. Bra skådespeleri? Nja. Logisk historia? Inte det minsta. Det är till och med så dåligt att jag är irriterad under hela filmen att allt som möjligtvis kunde vara bra (vissa fräna fightscener, hyfsat snyggt foto) blir helt ointressant för jag bara tänker ”men kan ingen bara skjuta henne?”. Och där kommer vi till ett annat problem med filmen. Då vi inte ska förstå om Jolie är god eller ond (tjena) tillåts vi inte heller få något riktigt grepp om henne. Därför skiter jag i om hon lever eller dör, även om jag hoppas på det sista så filmen ska ta slut.

Vad är då bra med filmen? Kan man bortse från logiska luckor och taffligt skådespeleri så är den ganska snygg. Det sämsta med den är dock att det känns som om vi kommer få en Salt 2. Kanske teamar hon ihop sig med agent Peabody som jagar henne i denna film. Då kan de döpa uppföljaren till Salt n’ Pepa. Det skulle jag tycka var kul.

2 comments on “Salt”

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *