De senaste dagarna har varit himla jobbiga. Jag har haft ont i ryggen i princip hela hela tiden utan uppehåll. Ont när jag står och går och ligger och sitter. Inatt vaknade jag vid två och kunde inte somna om för allt bara gjorde ont. Jag försökte sträcka ut och stretcha och lägga mig med en kudde under rumpan för att få ett annat läge för ryggraden osv men inget hjälpte. Efter ett tag gick jag ut och gjorde två mackor och ett glas mjölk och bullade upp med kuddar och värmedynan i soffan och läste och slösurfade. När klockan var runt halv halv fem somnade jag om lite men har vaknat regelbundet och behövt ändra ställning och hela tiden har ryggen gjort ont. Jag är helt förstörd av detta, jag vet inte vad jag ska göra av mig själv. Det är så otroligt påfrestande på mitt psyke och jag vill bara skära upp min rygg och ta bort det som gör ont. Jag vet inte hur jag ska klara tio veckor till. 

   
   
Imorse fick jag i alla fall lite livsglädje i form av plättar till frukost. Dagens frukostinspo från mig till er. Det bästa är att äta det som en tårta, med varvade lager med socker, sylt och grädde. MUMS! 

Nu ska jag återgå till att ömka mig själv i soffan och försöka hitta en ställning där ryggen inte gör ont. Hoppas ni har en härligare helg.

10 comments on “Skit igen”

 1. Åh så hemskt det låter!! Jag lider med dig 🙁 🙁 🙁 Ibland vill man ju verkligen inte ha tips och råd men jag frågar ändå, har du testat TENS? Jag har aldrig provat själv men min sjukgymnast säger att det är helt fantastiskt. Kanske någon har en att låna ut? Annars undrar jag om det inte finns på typ Clas Ohlson att köpa.

 2. Hej! Har aldrig kommenterat här men måste fråga om du prövat på foglossningsbälte mot ditt ryggonda. Jag är höggravid (med ett barn) och så fort som jag går utan mitt stödbälte känns det som att min rygg ska gå av på mitten, bokstavligen. Första gången jag tog på bältet var ett litet halleluljamoment, plötsligt lättade smärtan.

  Du kanske redan har testat detta, men om inte kan det kanske underlätta lite. Jag har både ett smalt bälte som jag köpte i en barnaffär och ett riktigt foglossningsbälte som jag fått låna av sjukgymnasten.

  Hoppas ditt ryggonda släpper lite i alla fall. Det är verkligen panikartat när inga ställningar är sköna.

 3. Låter fasansfullt! Så trist att du råkade träffa en dålig sjukgymnast. Har du sett bloggen bakning babies? Hon som skriver är just sjukgymnast i Sthlm och är toppen.

 4. Fy sjutton, förstår om du blir less! 🙁
  Inte nog med att du har ont, när man inte får sova blir man ju så skör i psyket med (eller jag blir iaf), klarar inte av några motgångar, sen gravidhormonerna på det.
  Hoppas du får sova inatt!
  Kram

 5. Skulle vara intressant att läsa om dina tankar om förlossningen. Ska du göra vanlig eller kejsarsnitt? Kommer du välja epidural? Är själv orolig för förlossningen och jag är inte ens gravid ännu :p men eftersom att miljarder kvinnor har klarat det genom historien så kan det ju inte vara omöjligt…

 6. Jag kan också tipsa om TENS, har inte varit gravid men ont i ryggen har jag haft till och från och det hjälper verkligen. Det är ingen mirakelkur men hjälper när det är på och man kan ha det på nästa hela tiden. Jag är själv sjukgymnast men jobbar inom ett helt annat område. Det finns möjlighet att få hembesök om man har väldigt svårt att ta sig till primärvården. Ring och kolla om du möjligtvis kan få hembesök istället för att pallra dig iväg, de kan ju ta med en TENS-apparat och testa, funkar den får man hyra. Tror att det fortfarande kostar 100kr/månad men är inte helt säker.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *