(obs varning för gamla bilder hela inlägget igenom)

Bild-2012-03-13-kl.-09.35-4

Nu är det söndag och onsdagen den 30:e då vi ska ta vårt pick och pack och åka på en månadslång smekmånad till New York närmar sig med stormsteg. Det är så nära nu så att resfebern börjar krylla omkring i magen på mig. En liten läsare vid namn Felicia undrade om vi inte kan berätta lite vad vi tänkt göra när vi är där. Och det är ju verkligen en befogad fråga. En månad liksom. Det är ju lång tid och många dagar att fylla med aktivitet.

20120514-100314

Vi har en hel del planer på aktivitet att sysselsätta oss med. Vi kommer att ankomma till Amerika den 30:e mitt på dagen eftersom vi reser bakåt i tiden. Då ska vi med lite groggy hjärnor ta oss till vårt boende i Williamsburg som vi hyrt genom Airbnb. Resten av dagen tänker jag mig att vi bara ska typ boa in oss och gå runt lite i vårt område. Sedan väntar en tidig kväll för att vi ska kunna sova en god natt och vakna upp dagen efter utan jet lag-feeling så att vi kan börja den riktiga smekmånaden.

20120511-221019

Från den 31:a juli till den 18:e augusti ska vi vara i New York, den 19-21:a augusti ska vi åka till Hamptons och bo där och ”göra Hamptons”, och sedan återkommer vi till nevvan och är där den 22:a till 29:e och sedan åker vi hem igen.

De saker vi planerat att göra i New York är:

Äta burgare på 5 napkins, där vi fått presentkort i bröllispresent

– Åka till Coney Island och bada på stranden och gå på tivoli.

– Gå på en massa museum (speciellt på moma där vi fått presentkort till giftshopen)

– Motionera i central park, jogging känns ju givet men jag har också scoutat reda på yoga classes som ges där som jag tänker försöka våga vara med på. Det är liksom varannan dag så jag har ju lång tid på mig att våga…

– Vara i central park utan att motionera utan bara för att hänga runt och picknicka och spana på slottet och ro i dammen och äta mat osv.

– Åka till spännande öar för att hika och se på naturen. Det finns tydligen en massa spännande öar man kan åka lite snabbt till med små färjor.

– Shoppa, vilket känns rätt givet ändå..Jag vill köpa nya träningsskor och snykka kläder! Och åka till woodbury outlet kanske? Någon som varit där?

– Gå på Madame Tussauds. Känns ju lite geeky sådär men alltså jag var där i London och det var ju SÅ HIMLA BALL

– Gå på klubb!!! Dock känns det som att detta kräver några fler än bara jag och Tomas…vi är inte bäst på att klubba tillsammans bara vi :'(

– Gå prommisar runt om i staden och bara vara och se allt det där en ska ha sett

– Bada på alla tänkbara ställen, pooler i brooklyn, hotellpooler på manhattan…vad som. Ge gärna tips angående denna punkt om ni vet något tack!

– Sitta på en massa fik som har gratis wifi och uppdatera instagram :–)

– Gå på utomhusbio i central park och någon park som jag inte kommer ihåg namnet på i Brooklyn.

– Ta det himla mycket lugnt, alltså lugnt som i ligga i sängen och kolla på serier och äta godis-lugnt. Det är ju ändå semester också.

– Jag vill (tomas har inte uttalat sig om detta ännu) gå på någon slags skööönhetsbehandling, mani-pedi? Kanske? Blow bar för håret kanske? Någon som har tipz angående detta kanske?

– Dricka drinkar helt utan egentlig anledning, kanske mitt på dagen….en vet aldrig vad som kan hända i nevvan..

-ÄTA SJUHELVETES MASSA MAT!!!!!!!!!!!!

20120511-220606 20120516-203632 20120511-220821

De saker vi planerat att göra i Hamptons är:

– Cykla runt och SE Hamptons. Kolla på husen och människorna och ja…allt.

– BADAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAA i Atlanten

– Äta god mat, gärna utomhus, kanske på en strand? Kanske i kombination med någon slags bon fire? (ja jag tror att jag kommer vara med i någon slags high school-film här uppenbarligen…)

………ja typ inte mer än så?

20120516-202835 20120516-203514

 

Vad tror ni om detta små globetrotters som besökt New York? Låter det som bra planer för vår månad? Om det är någon som har roliga/häftiga/balla/najsa/härliga grejer som ni tycker att vi ska göra på vår honeymoon så kommentera här vettja, eller skicka ett mejl till tacksomfan@tacksomfan.se

Och Tomas skrev ju detta i ett inlägg förut men jag skriver det igen: är det någon som är i New York när vi är där eller som kanske känner någon som är där, kan inte vi styra upp en härlig blind date då? Det vore så kuligt att träffa lite andra människor att kunna hänga runt med. Mejla på tacksomfan-mejlen i sådant fall (ÅH så spännande detta är, som att dejta potentiella partners som singel….*sitter och biter på naglarna och väntar på svar*).

9 comments on “Smekmånaden i New York”

 1. Alltså fy sjuttsingen va avis jag blir!!! Jag vill också 🙂 Nu är det länge sen jag var till woodbury (snart 10 år, hjälp!) men som jag minns det var det fetnajs. Shopping en masse. Typ jeans och skor och skit. Men det är klart, många affärer var så lyxiga att det inte spelade nån roll att det var 70% rabatt på grejerna.
  Mitt tips till alla som åker till NY är att skippa att åka upp i frihetsgudinnan. SÅ ovärt. (Fast ni kanske redan har varit där? Isf hinner andra se mitt tips innan det är försent!)
  Central park är ju himla mys. Guggenheim var fränt, men det finns säkert en massa fräsigare museer/gallerier att gå på. Gå på musikal! Åk båt på hudson. Hyr bil och åk omkring utanför NY.
  Ha det så bra!!

  • Åh tack för tipzen! Woodbury tänkte vi åka till i slutet av resan och spana lite på kläder med rabatt. Vi har inte varit vid frihetsgudinnan än och tänker, som du skriver, inte heller åka dit. Känns ju verkligen mest crowded och tråkigt. Men musikal ska jag se om vi kan försöka få till ::):):) tror jag skulle älska det!

 2. Från en fellow svensk som bor i New York- var försiktiga på kvällen när det kommer till Coney Island. Kanske ser ”lovelydovely” ut men det är inte riktigt så just nu på sommaren.

  Tips- lord &taylor och century 21 (den uppe vid Columbus Circle) när det kommer till shopping!

  Sen kan jag ju ge två små smultron ställe som inte så många vet om (vilket är ytterst bra för oss andra!)- restaurangen/baren Rue B in East village där man ska beställa in guacamole, spinach and artichoke dip, mini veggie pizza, mac&cheese, plus drinkar! Sen har man ju brunch på the Cardinals (så mycket mimosas ni vill!) och the fryingpan på west side.

  Hyr Citybike och cykla vid vattnet! Ha så kul!

  • Åh tack så mycket för finfina tips och råd! Så himla värt att få från någon som bor här. Är du här i nevvan nu du också eller på semester ngn annan stans? Hur länge har du bott här?

   • Jag är här i en vecka till innan jag åker hem på semester! Jag har bott i ny i nästan tre år nu och i Californien i 1 år. Ta med er paraplyt i helgen! 🙂

    • Oj wow. Jag tycker det är så ballt med folk som bor utomlands! Ja jag såg att det ska regna typ 30mm! Alltså oh my. Vi får gå på museum eller något då ::)

     • När jag bodde i BK så var jag alltid på The Brooklyn Museum och svängde in på The Botanical Garden när det klarnade upp! Plus en massa trevliga och annorlunda barer och restauranger. Om ni vill ha ”äkta” mexikansk eller colombianskt mat så hojta till!

      Om ni bilar ut till the Hamptons stanna på ”Lunch” bästa lobster rolls som finns här i krokarna!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *