Min gravidguru, även kallad Josefin, skrev när hon väntade Bo en liten lista över olika test en kan göra för att försöka avgöra könet på bebisen i magen. Testens trovärdighet kan ju diskuteras (minst sagt) men jag tänker att det kan vara kuli att gå igenom listan Josefin bloggade och se vad det pekar mot i vårt fall med våra två små gosisar.  

Spådomsunderlag #1: Magens form
Pojke: Toppig, utstående mage som inte syns bakifrån.

Flicka: Utbredd mage som sätter sig även på sidorna.
BOBBERTSARNA: Jag skulle säga att min mage är mer utstående än utbredd åt sidorna, och Tomas har flera gånger påpekat att det inte syns bakifrån att jag bär på en medicinboll på framsidan. Så här talar det för pojke.

Spådomsunderlag #2: Pigmentrand på magen
Pojke: Lång tydlig rand
Flicka: Ingen rand
BOBBERTSARNA: Jag har fram tills för någon vecka sedan inte haft någon rand, men nu tycker jag att jag börjar få en rätt tydlig sådan, såå kanske pojke på denna också då.

Spådomsunderlag #3: Babyns hjärtfrekvens
Pojke: Hjärtfrekvens under 140 slag/min.
Flicka: Hjärtfrekvens  över 140 slag/min.
BOBBERTSARNA: Ehehee ska en veta det? Jag är mest orolig att de inte ska hitta hjärtljuden på båda under besöken så siffrorna lyssnar jag inte på, så länge de finns där och barnmorskan inte säger något om att det skulle vara för högt eller lågt så lägger jag liksom inte mer vikt vid det. Så vet ej.

Spådomsunderlag #4: Mammans skönhet under graviditeten 
Pojke: Bibehållen skönhet
Flicka: Flickan tar sin mammas skönhet under graviditeten.
BOBBERTSARNA: Jag har ju fått sämre hy under graviditeten, men utöver det vet jag inte om något direkt har ändrats? Jag har ju hört om vissa som får större läppar (=normsnyggt) och finare hår och så men det har inte jag upplevt. Men flicka på denna baserat på hyn.

Spådomsunderlag #5: Halsbränna
Pojke: Mycket
Flicka: Lite eller ingen
BOBBERTSARNA: Absolut pojke. Jag har ibland sådan halsbränna att jag bara vill klunka ett helt paket grädde.

Spådomsunderlag #6: Babyn hickar 
Pojke: Lite eller inte
Flicka: Mycket
BOBBERTSARNA: Kontrafråga, hur känns en hicka? Hur känns skillnaden mellan hicka och sparkar/slag? Vet ej får svaret på detta underlag också bli.

Spådomsunderlag #7: Babyn sparkar 
Pojke: Mycket
Flicka: Lite mindre
BOBBERTSARNA: Jag har ju de senaste veckorna tyckt att den som ligger på vänstersidan är en riktigt aktiv liten krumelur, medan den som ligger till höger är lite mer stilla. Så en pojke och en flicka i sådant fall.

Spådomsunderlag #8: Var i magen babyn ligger
Pojke: Babyn ligger högt
Flicka: Babyn ligger lågt
BOBBERTSARNA: Ja alltså en ligger ju lägre och en högre (baserat på hur de legat på ultraljuden och vad barnmorskan sagt när hon känt och lyssnat efter hjärtljud) så en pojke och en flicka även här.

Spådomsunderlag #9: Blödande tandkött
Pojke: Mindre blödande
Flicka: Mycket blödande
BOBBERTSARNA: MYCKET! Det har gått lite i perioder men ibland är det stockholms blodbad efter en kvällsrutin med tandtråd och eltandborste. Så flicka.

Spådomsunderlag #10: Utputande navel
Pojke: Senare under graviditeten
Flicka: Tidigt i graviditeten
BOBBERTSARNA: Pojke. Naveln pekar fortfarande inte utåt, men är liksom parallell med resten av magen och jag tycker att detta kan räknas som sent i graviditeten.

Spådomsunderlag #11: Babyn sparkar på 
Pojke: Höger sida
Flicka: Vänster sida
BOBBERTSARNA: Detta går ju inte riktigt att svara på eftersom det är två, det är rörelser lite överallt.

Spådomsunderlag #12: Mamman illamående
Pojke: Inte alls eller lite
Flicka: Mycket
BOBBERTSARNA: FLICKA. Jösses vad illamående jag var i början. Fy i helvete.

Spådomsunderlag #13: Samlag under befruktningsmånaden
Pojke: Ofta
Flicka: Mera sällan
BOBBERTSARNA: Nejnej, jag är inte en öppen bok hörrni detta är privat.

Spådomsunderlag #14: Mammans vårtgårdar är
Pojke: Starkt avgränsade
Flicka: Mer suddiga
BOBBERTSARNA: Hahah va? I jämförelse med vad? Vem? Jag vet inte hur jag ska kunna svara på detta så pass.

Spådomsunderlag #15: Håret på mammans ben
Pojke: Snabbare växande
Flicka: Normalt växande
BOBBERTSARNA: Normalt skulle jag nog säga, inte för att jag har sådan bestämd uppfattning om hur snabbt eller långsamt det växer i vanliga fall. Men jag har inte reflekterat över att det skulle bli någon skog extremt snabbt, så flicka.

Spådomsunderlag #16: Mamman sugen på
Pojke: Choklad och lakrits
Flicka: Frukt och syrligt
BOBBERTSARNA: Frukt och syrligt allra mest. Jag har ju inte haft något jag kunnat identifiera som en ”äkta craving” denna graviditet men under min illamåendeperiod var frukt och syrligt något som underlättade illamåendet lite och även efter illamåendeperioden har jag varit sugen på det. Det är förvisso något jag alltid gillar..men ja. Flicka.

Spådomsunderlag #17: Samlag i samband med befruktningen
Pojke: På ägglossningsdagen
Flicka: 3-4 dagar innan ägglossning
BOBEBRTSARNA: Här igen, privat privat privat.

Haha..ja det var mina resultat det. Inte direkt något klart besked baserat på detta, men å andra sidan är det ju två i min maggis så möjligheten finns ju att det skulle kunna vara både en snipp och en snopp. Inte för att jag på något sätt tror att en kan avgöra könet/könen på bebisar i magen på sådana här sätt, men lite kuli är det ju. Vi har ju faktiskt kollat könen men pga en något samarbetsovillig nr 2 kunde de inte se riktigt om det var en pojk eller flick, men nr 1 vet vi med mer säkerhet. Och det spelar ju verkligen ingen roll alls eller är avgörande på något sätt, jag vill bara att det ska vara två levande barn som kommer ut. Om en liten vecka får vi äntligen se dem igen <3<3

3 comments on “Snippa eller snopp i magen”

  1. HAHA ”flickan tar mammans skönhet” och hur snabbt håret på benen växer??? Har detta gått att lita på? Låter helknasigt men kul 😀

  2. Haha vad kul! Jag skulle helt klart fått en blandning (eller två bebisar), hade ungefär varannan på testet 🙂 Nu kom det ju ut en stycke bebis med snippa. Min svärmor spår sig med jämna mellanrum och hon hävdar ju att någon av hennes barn ska få tvillingar och hon trodde det var vi (min sambo är tvilling också) men så blev det inte 🙂

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *