Den här herrn har nyss kommit hem från en vinprovning av Casas Patronales, under regi av Spot and Tell. Med mig hade jag min gode vän Ludde, här med ett oemotståndligt sex-sug i blicken.

Vi fick prova fem olika viner, men jag stannade dock vid fyra då det får vara någon måtta. Till det fick vi lite olika små rätter, varav en ost som var to die for. Ni ser den här under på min lilla brödbit.

Här kommer en snabb genomgång av de viner jag testade och vad jag upplevde under tiden. Ni får dem även i den ordning jag drack dem, och ni bör kanske ha det i åtanke då jag lätt blir lite mer förlåtande ju mer vin jag dricker.

1. Casas Patronales Rosé Cabernet Sauvignon Merlot 2010

Vin som för tankarna till sura vinbär. Med andra ord inte jättegott.

2. Casas Patronales Shiraz 2010

Rökig doft, ingen smak. Det var som att dricka vatten samtidigt som någon blåste Lucky Strike-rök i ansiktet på dig snett från vänster.

3. Casas Patronales Carmenère Cabernet Sauvignon Syrah 2009

Nu börjar det likna något! Det här var ett gott, krämigt rödvin. Jag är väldigt svag för rödvin som ger mig en känsla av att jag dricker smörkola. Det här var inte riktigt hela vägen, men en tvåa av fem kanske, alltså helt godkänt.

4. Casas Patronales Sauvignon Blanc Riesling Gewürztraminer 2010

Jag gillar vanligtvis inte vitt vin, men jag börjar misstänka att det beror på att jag sedan min ungdom trott att vitt vin smakar som Blue Nun eller Golden Gate. Det är tydligen jätteäckligt i förhållande till riktigt vin.

Det här vinet till exempel var delikat! En touch av fläder och väldigt pirrigt på tungan. Helt klart kvällens vin(n)are. Såg ni vad jag gjorde där? En kvällstidningsmanöver av högsta kvalité!

Jaja, det var allt från mig. Nu kan ni göra något ni hellre gör än att sitta här och löka.

5 comments on “Sommarvinprovning med Casas Patronales”

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *