Mycket med graviditeten har ju inneburit frågetecken och bryderier, men nu har vi ändå nått någon slags peak i detta. Bakgrund: vi ska ju förlösa dessa små bebbar med ett planerat kejsarsnitt. Vi vet om det och alla förberedelser som sker, både mentalt och rent praktiskt, är baserat på denna vetskap. Råkar en få ett kut kejsarsnitt så kan en ju inte förbereda sig på samma sätt såklart men vi har alla förutsättningar för att lägga upp allt från packning som funkar (höga trosor och byxor så att det inte är någon söm på snittet) till mental förberedelse på att ligga som jesus på korset och inte kunna känna något under bröstet.

OCH i denna förberedelse då har vi stött på något väldigt väldigt svårt. Alltså håll i er nu. När en får genomgå en förlossning med kejsarsnitt kan en få välja vilken musik som ska spelas under operationen och många jag pratat med/läst om rekommenderar verkligen någon musik eftersom en inte jättegärna vill höra operationsljuden så tydligt. SÅ vad ska vi ha för musik??????????? Alltså det är så svårt att sitta och tänka ut vilka låtar som kan funka i en situation som är så otroligt obekant. Vad vill en ha för feeling? Lugn? Power? Välkänt? Bara bakgrundsljud en inte bryr sig så mycket om egentligen? Harmoni? Upptempo? Jag hörde en väldigt rolig historia om en blivande mami som hade bestämt att hennes barn skulle födas till en specifik låt för hon hade speciella referenser mellan denna låt och sin graviditet på något sätt, så under hela kejsarsnittet så spelades endast denna låt. Om och om igen……hahah. Tokitok.

På ett sätt känner jag att jag kanske inte kommer bry mig supermycket om musiken. Samtidigt vill jag ha något ljud och vill inte riskera att det är någon random radiokanal som spelar någon av mina hatgenrer eller hatlåtar, jag vill absolut inte föda barn till någon jävla reggae….Så nu sitter jag och försöker lista olika låtar som känns okej att tänka att jag ska få barn till. Hittills har det blivit ett gäng låtar som är välbekanta för oss, inte för mycket upptempo. Tänker att en vid en vaginal förlossning kanske behöver POWER men att det vi (eller mest jag) kommer behöva är mer lugn. Ja men summan av kardemumman är att det känns supersvårt att välja ”rätt” låtar.

Kanske kör vi på samma taktik som mamin ovan och bara kör en låt om och om igen. Vilken låt det skulle vara undrar ni? Ehhhhhh är inte det självklart?!?!? Circle of life såklart?!??? Så kan alla vråla med fast ingen egentligen vet vad som sägs. Och sen kan de lyfta upp de små bebisarna precis som Rafiki lyfter upp Simba. Och alla jublar och knäböjer. Perf!

16713_181013374

(okej är väl rätt känslig tänker jag men jag började nu gråta lite när jag skrev det där ovan om att de ska lyfta upp våra små barn………..så sjukt overkligt och knäppt att detta faktiskt ska hända??)

7 comments on “Står inför det svåraste beslutet hittills”

 1. Hej!
  Som läkarstudent har jag varit med på en del kejsarsnitt (alla planerade). Det har alltid varit nån random radiokanal i bakgrunden, men om ni får välja musik så tycker jag såklart att det är fett nice och rättfärdigar helt klart en del funderingar!
  Mina iakttagelser som utomstående är att även om man är i en steril och ful op-sal så blir det så sjukt känslosamt iom bebis i antågande. Så att kämpa emot det genom glad och peppande musik känns onödigt. Samtidigt kanske det inte spelar någon som helst roll för när barnen väl kommer tror jag inte man hör musiken ändå 🙂 Oavsett så tänker jag att circle of life är perfekt? Känslosam och song-a-long-vänlig. Lycka till med allt och hoppas att den tråkiga väntan snart är över 🙂

 2. Min första spontana tanke (även om det inte är något jag direkt lyssnar på direkt till vardags) var något i stil med First Aid Kit. Det är lite upbeat men inte jobbigt, och väldigt ”mjuk” musik som jag inbillar är både rogivande och kanske samtidigt lite peppigt?
  Så spännande framöver för er! Stort lycka till och grattis i förskott från Värmland! 🙂

 3. Har inga förslag. Men jag själv lyssnade bla på Ruslåten Som var med i en IQreklam för några år sen. Bästa partylåtar ever. Kommer ihåg att jag sjöng högt Som fan in i lustgasmasken. Sen lyssnade jag på en låt som Lars W skrivit om Astrid Lindgren karaktärer kommer ej ihåg vad den hette. Det ledde iaf till att barnet fick ett namn ifrån den låten. Fär mig funkade det att lyssna på partylåtar som jag blev pepp av. Funkar nog inte för alla. Detta var dock i fasen Innan mitt akuta kejsarsnitt. Under kejsarsnittet minns jag ingen musik alls…

 4. Min minison älskar när jag (och han) sjunger sing-a-longbänliga låtar, så härom veckan drog jag igång Circle of life på Youtube. Och som jag började böla! Det gick verkligen inte att hejda. Sonen tittade konstigt på mig när jag hulkgråtande försökte sjunga med. Mycket känslor inbakade i den låten.

 5. Jag har inte gjort ett kejsarsnitt men vet att vi kunde välja musik i förlossningsrummet. Vilket aldrig kom på fråga då jag inte hade några tankar på det. Just då kändes musik så långt borta. Men jag förstår verkligen idén under kejsarsnitt men tror att tankar och fokus ändå är någon annanstans. Kanske 🙂 hejja er i alla fall!!

 6. Fick akut kejsarsnitt en vecka innan det planerade snittet. Har inget som helst minne av ljud under operationen eller så mycket annat heller… Tror att man är så sjukt fokuserad på annat när det väl händer men det är nog bra mental förberedelse precis som att packa den där väskan 🙂 circle of life sjöng vi för våra tvillingar efter varje blöjbyte i början hehe. Röstat på den på repeat då!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *