Åh vad sköj att ni undrade så mycket. Här kommer våra väl genomtänkta svar.

Elin
Hej!
Jag undrar hur du fick ditt jobb på Egoboost Yrsa? Och vad jobbar egentligen Tomas som? Jag har inte riktigt fattat det..hahaha

I våras såg Yrsa att de sökte en ny praktikant efter att Hanna och Cissi gått från att praktisera till att jobba på Egoboost. Efter lite påtryckningar från diverse håll (Tomas) skickade Yrsa in en ansökan. Bara några dagar senare kom beskedet att Yrsa var välkommen på intervju på Egoboost-kontoret. Intervjun gick bra och samma dag kom det glädjande beskedet att praktikplatsen var hennes! Praktiktiden genomfördes med bravur och redan efter första veckan kände sig Yrsa som en i gänget, och snart fick hom reda på att praktiken skulle övergå i jobb i augusti.

Sedan augusti har Yrsa alltså jobbat på Egoboost som redaktör, men när Josefin ville pröva sina vingar och gå vidare i livet så var det Yrsa som blev erbjuden tjänsten som redaktionschef tack vare hennes stora ansvarskänsla och kontrollbehov (enligt Yrsa själv).

Tomas arbetstitel är tro det eller ej ”Creative Concepts/Social Media Rockstar”. Det han faktiskt gör är att hjälpa företag att marknadsföra sig på Facebook. Det företag han jobbar för bygger bland annat Facebook-applikationer och hanterar annonskampanjer åt andra företag.

 

Geten
Hur kom ni på idén att starta en blogg? Vem kom på namnet?

Tomas hade bloggat på Metrobloggen i några år när han frågade Yrsa om de inte skulle starta en blogg tillsammans. Yrsa tyckte det lät intressant och Tomas föreslog efter mycket funderande att de skulle döpa bloggen till ”Tack som fan” för att det lät roligt och passade bra till deras personligheter. Efter ett tag kändes bloggandet mer som ett krav än som ett nöje så Tomas och några andra killar gjorde om bloggen till en recensionsblogg. Snart började även den kännas mer tvingad än festlig att underhålla, så då återgick Tack som fan till sin ursprungsform igen.

 

Amalia
Först Thailand och sen New York. Hur kan ni ha råd att resa så mycket??

Spara! Spara, spara, spara. Vi tjänar inte sjukt mycket, men vi tjänar så pass bra att vi kan sätta undan en slant varje månad. Yrsa har personalkort på HM och kan därför handla billigare både där och på Weekday och Monki, det hjälper också till att hålla kostnaderna nere.

 

Viktoria
Hej, din killes tatuering ser ut att ha tagit väldigt lång tid att göra. Var gjorde han den och vad kostade det?

Fin blogg!

Hej Viktoria, killen här! Det stämmer mycket väl att det tog lång tid. Jag gissar på runt 25-30 timmar effektiv tid och stundvis var det väldigt slitigt att genomlida, men så värt det i efterhand. Jag gjorde den på Evil Eye här i Stockholm och det var en sjukt duktig kille som heter Fredrik som skapade detta mästerverk. Jag tror han tar runt 1200 i timmen.

Ellen
Är det jobbigt/svårt att gå från att vara reporter till redaktionschef?

Ja, det är svårt! Det är väldigt annorlunda arbetsuppgifter och Hanna och Cissi testar mig för jämnan som två små 13-åriga pubertetsmonster, men det är också väldigt roligt och utvecklande så jag är väldigt nöjd!

 

Lisa
Först och främst; TACK för en hejdlös rolig blogg!
Och sedan en hel drös med frågor:
1. Hur träffades ni och hur länge har ni varit tillsammans?
2. Tomas, vad jobbar du som?
3. Är ni uppvuxna i Sthlm eller har ni flyttat hit?
4. YRSA, berätta om din skidkarriäääääääär!

Hej Lisa, vad roligt att du tycker vi är roliga!

1. Vi träffades på Babasonic, en klubb för popsnören. Mer om det kan du läsa HÄR.

2. Se tidigare svar på Elins fråga.

3. Tomas anser att vi båda är uppvuxna i Stockholm, men Yrsa tycker inte att Tomas är det eftersom han är uppvuxen en liiiiiten bit utanför Stockholm i Järfälla. Frågar man någon som inte är från Stockholm tycker de nog att Tomas är stockholmare i alla fall, och han envisas med att tycka det också. Det tog ju trots allt bara 30 minuter från hans barndomshem till Centralen om allt klaffade med tågen.

4. Yrsa hade en kort men rafflande karriär som började och slutade i Trollskogen i Sälen. Glad och full av självförtroende kastade sig den lilla hjälmklädda köttbullen ut i de balla svängarna och coola hoppen. Dessvärre slutade skidkarriären där och då genom att hon ramlade på en isig fläck och hon kunde inte komma upp utan hjälp.

 

Ellen
Är din pappa känd, Yrsa? Såg något på instagram, men fattade inte.

Lite om mig: Jag heter Ellen (surprise), är 17 år och bor i Dalarna. Så ja, min dialekt är pretty awesome.

Tack för en blogg som ALLTID är rolig! :)

Hej Ellen, och tack för att du berättade lite om dig själv!

Ja, min pappa är känd. Det har varit en gudabenådad uppväxt full med härliga galapremiärer och besök på diverse balla inspelningsplatser (jag var hon som klipptes bort ur Skärgårdsdoktorn).

Ja, det är Cissis berömda kalufs ni ser där bakom.

 

Vilda
Vad är egentligen er hemligaste hemlis? Tomas, vad är det bästa med Yrsa? Yrsa, vad är det bästa med Tomas?
Slutligen, pest eller kolera?

Vilda, vi kan ju inte berätta vår hemligaste hemlis för då är den inte hemlig längre, duh. Men en halvhemlig hemlis är att Yrsa har små korvtår, något du säkert vet eftersom ni delade mage i nio månader.

Det bästa med Yrsa är att hon är så godhjärtad och älskvärd.

Det bästa med Tomas är att han är så godhjärtad och älskvärd.

Vi väljer kolera båda två. Ryktet säger att det är svårt att överleva pesten, så kolera ger oss mycket bättre odds. Dessutom kan man få åka till kolerasjukhuset på Fejan vilket verkar festligt, och om man dör kan man få hamna på en av de obehagliga tavlorna de har där. Win-win!

 

Amanda
Är ni feminister? Varför det i sånt fall? Eller om ni inte är det, varför det?

Ja, vi är feminister båda två för att vi tycker båda att det är en självklarhet att män och kvinnor ska ha samma förutsättningar och att det är något vi måste jobba för.

 

Fampa
dricker ni lätt- eller mellanmjölk?

Låglaktos Mellanmjölk


Viker eller skrynklar toalettpappret?

Viker

flipflops eller foppatofflor?

Flipflops

Stockholm eller Sundsvall?

Stockholm för faen

Vad ska era barn heta?

Tomas: Jag är övertygad om att vi kommer få tvåäggstvillingar och de ska heta Luke och Leia

Yrsa: Bara säker på ett namn och det är Minowe (uttalas Minoooo)

 

Bästa konsert ni varit på tillsammans?

Håkan Hellström på Annexet. Då fick vi dessutom glida in på VIP-området på efterfesten och trycka hans hand. Det var fint.

 

Vem fes först?

Tomas, så det lät i alla fall.

 

Linnea n
Jag är hungrig. Vad skulle ni laga åt mig om ni kunde laga vad som helst?

Yrsa: Snabbmakaroner med smör, riven ost och örtsalt. HCHF-dieten.

Tomas: Vegetarisk Tacopaj. Är jääävligt inne på den just nu och Yrsa har redan tröttnat.

 

Charlie
Hej.

Yrsa du har ju sagt att du har dålig hy men på alla bilder ser du ut att ha skitfin hy! Har det gått över och vad använder du för produkter i sånt fall?
/En med dålig hy

Hej hopp! Jag har fortfarande dålig hy men det går lite i vågor också. Sen tar jag ju de flesta av bilderna i photobooth eller iphonen och de ger inte riktigt en rättvis bild av verkligeheten. Man ser ju slät ut som en barnrumpa!! Men just nu känns det som att jag är på rätt väg med min lilla problembebis (alltså min hy) och jag använder just nu produkter från La Roche-Posay vilket verkar fungera bra för mig. De är köpa på något slags apotek, är förvirrad av alla hjärtan, vanliga apotek, boots och kronan. Hoppas du kan hitta din produkt också!!!!! I feel ya sistahh!

 

Josefin
Hej hopp!

Kan inte ni visa er lägenhet? Det ser ut att vara såå fin på bilderna ni tar hemifrån er!

Jo, det kan vi så klart göra! Det får bli ett egen inlägg lite senare 🙂

 

J
Hej! Berätta om vägen till att du blev chefredaktör, så ung och redan chief!! Starkt jobbat! :) Vad brukar du och din man hitta på när ni vill göra något extra kul?

Hej, eftersom vi redan berättat om vägen till jobbet som redaktionschef (OBS inte chefredaktör, det är fortfarande Bella som är det) så går vi direkt på den andra frågan. Om Tomas får bestämma tittar på på en EXTRA kul film. Om Yrsa får bestämma tar vi en EXTRA lång promenad på Djurgården och fikar.

 

Bea.
Tack som fan för all härlig läsning, vill jag börja med att skriva. (Jävlar vad vitsigt!)

Var så god som fan, och tack!

Nu till mina frågor:
Är ni så organiserade som ni verkar?

Nej, inte i allt, men i vissa avseenden kanske.

Bestämmer ni i förväg vem som ska blogga om vad?

Nej, vi skjuter från höften och hoppas att ingen dör.
Har ni aldrig slut på rena underkläder och hittar ni aldrig mögliga frukter under soffan?

Nej och nej. Vi tvättar (oftast) innan vi måste gå ner på underbyxorna utan resår. Däremot finns det ofta skräp i vasken och kläder över hela golvet.

Är ni, i någon form, perfektionister?

Yrsa skulle säga att hon inte är det. Tomas tycker om att ha ordning och reda bland sina filmer, spel och Star Wars-figurer. Nu kom Yras på att hon är perfektionist när det gäller hennes lugg.

Tror ni att jag har fått denna uppfattningen av er för att jag inte har läst bloggen så länge (dock sen innan hp började länka den!) eller för att ni skriver om det ni vill att folk ska veta i bloggen, framställer ni er rättvist? :]

Vi väljer inte att medvetet visa vissa saker och inte vissa utan vi skriver snarare om saker vi känner för att skriva om. Om ni däremot är intresserade av att få se andra sidor av oss eller våra liv är det bara att hojta till så kan vi kanske bjuda på något nytt! Men vi tror det är svårt att framställa sig helt som man är hela tiden för då skulle det behövas en videoblogg som följer en hela tiden för att det ska bli rättvist framställt.

 

Linnea n
Hejhej nu frågar jag igen.
Om jag har räknat rätt, vilket inte händer så ofta, så ska ni ha blivit ihop när ni var 14 respektive 24 år? Hur är det att vara ihop trots typ tio, elva års skillnad?

Herre gud, NEJ! Tomas har trots allt väldigt pedofiliga glasögon, men riktigt så illa är det inte. Yrsa försökte skoja till det tidigare idag/ignorera sin höga ålder på grund av åldersnoja. Hon är egentligen 25, going on 26, och vi var alltså 19 respektive 23 och ett halvt när vi träffades. Och den åldersskillnaden gär bra, förutom att Yrsa inte fattar vissa 80-talsreferenser och Tomas inte sett samma julkalendrar som henne.

Tack som fan till alla er som ställde frågor, det var lattjo! Let’s do this again när vi har dubblat antalet läsare igen.

8 comments on “Svar på era fantastiska frågor”

  1. Är ni tvillingar?? Haha herregud, suttit flera minuter med att lista ut att ”det där är yrsa, eller kanske den där?”. Avundsjuk på dig isåfall, alltid önskat mig en tvilling. Det stod på min önskelista jämt..

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *