Jag älskar att ha en kommunikation med er alla i kommentarsfältet, men eftersom orken inte riktigt finns till att både skriva inlägg och vara jätteaktiv med svar på alla kommentarer så tänkte jag att jag lyfter några av de frågor som ni ställt på sistone i ett inlägg. Och så försöker vi svara så mycket vi kan i kommentarerna också men allt kanske vi inte hinner svara på, men det är ändå JÄTTEUPPSKATTAT när ni kommenterar <3<3 Nu kollar vi på frågorna hörrni.

Fråga från Björta: Stort grattis! Har velat veta hur det där doftljuset luktar hur länge som helst nu. Inte gamla böcker väl Och bilden med Y på! Så fin! Vet du varifrån den är?

Svar: Jag antar att du menar denna bilden?

img_1703

Jag kan svara att ljuset inte luktar gamla böcker eller damm eller annat man kanske förknippar med bibliotek, det luktar snarare mustigt och mysigt och….haha gud så svårt att beskriva! Men det ger en väldigt djup och lugn lukt som inte tar över och ger huvudvärk utan som är där i bakgrunden och bara luktar gott. Angående kortet med ett Y på så är det min begåvade vän Karin som gjort det!!! Hon är så himla duktig!!! Det är samma vän som gjorde drakmobilen vi fick på babyshowern om ni kommer ihåg.

 

Fråga från Lina: Relativt nytillkommen läsare här. Hittade hit via josefinknaves på mama. Har en viktig fråga: vad är det för hallonjuice du dricker?

Svar: Brämhults!!! Alltid brämhults. Den är så god! Varning dock för att den är svindyr och man verkligen får anstränga sig för att inte dricka upp en hel flaska på en dag.

 

Fråga från Kajsa: Grattisar i efterskott!!! Smyckena! Så fina! Varifrån måntro?
(se bilden där uppe för att se vilka smycken som åsyftas)

Svar: Örhängena vet jag är från other stories men halsbandet vet jag tyvärr inte ://

 

Fråga från Emma: Kan inte du göra ett inlägg om er lägenhet? Tycker ni verkar ha det så himlans fint!!

Svar: ABSOLUT!!! Jag har tagit en tur runt läggan och både fotat och filmat, jag måste bara göra lite plats i min dator så att jag kan ladda in bilderna innan ett inlägg kan komma ut.

 

Fråga från Mos: Hej! Är fortfarande väldigt nyfiken på att läsa mer om dina tankar om att få tvillingar med din erfarenhet som tvilling, en insikt som jag tänker att tvillingmammor ofta inte har! Skrev lite frågor kring det för någon månad sen (men om du inte vill svara är det såklart helt okej). Och stor kram till dig! Vilken jäkla kämpe du är, heejja! Bobbertserna är lyckliga som får er som föräldrar, och du kommer se tillbaka på den här tiden som svinjobbig men så värt det, när du får träffa dina barn!

Svar: Hej och förlåt för att denna fråga fallit bort från min radar hela två gånger nu. Jag tror att mina erfarenheter av att vara tvilling gör att jag har en hel del tankar redan på förhand om hur jag vill att mina barn ska ha det, som icketvillingar inte har. Jag är exempelvis mycket bestämd på att barnen från början ska ha olika kläder. Visserligen kommer de ju dela garderob så det är inte så att den ena ska få en stil och den andra en annan (även om det är lockande att skapa två små minimänniskor med väldigt utstuderade stilar…..tänk en cowboy och en solsidansnobb..hehe) men jag kommer aldrig klä dem i exakt samma outfits och synka så. Jag tror att det är superviktigt att från början behandla dem som två olika individer, och att trycka på detta för omgivningen också exempelvis genom något så enkelt som att inte klä dem i samma outfits. Jag tänker också att min erfarenhet kan vara värdefull när de blir lite större och vill prata om tvillingrelaterade problem som att jämföra sig med varandra till exempel, för jag kan ju verkligen säga att jag vet hur det känns. Sedan tänker jag att jag kanske tidigare än icketvillingföräldrar kommer tycka att det är värdefullt att skilja på barnen, typ kunna gå och handla med bara den ena eller att bara den ena får åka till sin mormor och sova över. För att de ska få vara sina egna personer liksom, inte alltid två som förutsätts sitta ihop. Ja typ lite så tänker jag, men samtidigt så vet jag ju inte ett jota om att vara förälder så även om jag har erfarenheter som kan vara bra kommer jag ju alldeles säkert göra saker som är helt åt skogen knäppigt. Men det är väl sånt alla gör. Väl…?

 

Det var det, nu vet ni :))))) Puss små gullegrisar!

6 comments on “Svarar på lite frågor”

    • Jag har frågat henne och hon sa att hon tänk öppna någon slags webshop, men dessvärre inte förrän om någon månad eller så pga mkt att göra just nu. Jag ska försöka att komma ihåg att tipsa om det när hon kommit igång! Och doftljuset är ett som heter Bibliotheque och är från Byredo (hittas här) :))

  1. Inte aprop på inlägget men ville bara ge dig en styrkekram! Min graviditet var väldigt lik din med extremt illamående och värk som gjorde mig instängd vilket i sin tur gav mig en depression. Får sen flashback när jag läser din blogg! Och vill bara säga att det kommer vara värt det, men att man får tycka att det är skit ändå. Även när bebis/bebisarna kommit <3 Lycka till!!

    • Tack vad fin du är! Nu håller jag modet uppe med hjälp av en kalender där jag räknar ner dagarna tills det är slut på detta, det är så härligt att kunna kryssa bort dagar =)=) Kram på dig!

  2. Apropå det allra sista – att alla föräldrar gör heltokiga saker.. JA!! Absolut!! Helt ok. Var själv livrädd för att göra ”fel” de första två åren, men har lugnat mig lite nu och det är så skönt. Vill därför ge dig en fakta som har hjälpt mig mycket, som kanske kan göra det lite mer avslappnat från början! Alla har väl hört talas om ”good enough parent”, men hörde för ett tag sen att man faktiskt gjort forskning på vad som ÄR good enough (fråga mig inte hur men jag klänger mig fast vid detta ;-)): svaret är att göra ”rätt” cirka 40 procent av tiden! Haha, det känns ju ändå som ett hanterbart mål. Bra att minnas när man känner sig helt sämst som förälder för att man inte klarat att vara pedagogisk en särskilt tung eftermiddag!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *