Tack hörni för skrivpeppen! Det värmer en gammal pojkgubbes hjärta med så många kommentarer.

Nu kommer jag be er om en ny sak, och det här är väl främst riktat till de av er som lyssnar på podden.

I helgen är det dags för inspelning av avsnitt nummer 47, men det är bara jag och Yrsa som har möjlighet att vara med. Eftersom det värsta jag vet är poddar av folk som känner varandra så bra att ett ”nähä” eller ”Ojojoj” inte låter äkta (Hanna och Amanda) så behöver vi er hjälp med frågor! Förresten så älskar Yrsa Hanna och Amandas podcast, så det inte föreligger några oklarheter kring det.

Hur som helst.

Ta chansen att ställa vilka frågor som helst! Det kan vara frågor till oss i egenskap av par, bloggare, gifta, relativt vuxna eller kanske bara för att vi är tänkande människor. Vi kommer svara på ALLT förutsatt att vi inte får en miljon frågor eller att frågorna är rövhattiga. Men alla vettiga frågor får ni svar på om ni bidrar! Eller ämnen! Ämnen går ju så klart bra också!

Jag skulle säga att vi behöver åtminstone tio frågor/ämnen för att det ska kunna bli något att spela in en pod på, så kom igen och fråga på!

profilbild-itunes-klar-850x850

18 comments on “Ta chansen!”

 1. okej, det här kanske känns som en larvig fråga/ämne, men kan ni inte prata om hur ni som bloggare, par, relativt vuxna osv tänker kring livet. (haha, alltså det ”lilla” ämnet). jag tänker livskris, livsval, prioriteringar, vad känns viktigt, vad har ni för övergripande mål. jobbar ni efter 5, 10 och 15-års planer eller kör ni på känsla? har ni en bucketlist med saker ni vill göra?
  herregud vilken press ni fick av mig nu då. varsågoda för den potentiella lilla livskrisen i kommentarsformat.
  om ni inte vill prata om det är det okej om ni inte publicerar min kommentar =)

 2. Hej gullisar! Lite frågor:

  – VAR är bröllopsbilderna som un velo tog (och en annan dude va?)? Vill så gärna seeee!
  – Vad är det bästa med Yrsa (till Thomas) och vad är det bästa med Thomas (till Yrsa)?
  – Till Yrsa: kan inte du berätta lite om din relation till din tvillingsyster?
  – Tre tips på söndagsfilmer när man är mysigt bakis
  – Vilka är era bästa vardagsrecept? Alltså, vad återkommer ni att laga på vardagar som ändå känns kul fastän det ej är fancypancy
  – Till Yrsa: Varför valde du att bli lärare? Jag pluggar själv till lärare så tycker ju sånt är kuligt
  – Till Thomas: Har förstått att du älskar Starwars. En fråga från en som ej har sett Starwars, vad är grejen?
  – Berätta mer om era katter! Visst har ni mer än en? Vad heter de? Hur är de? Vad gör de? Haha
  – Om ni lyssnar på Värvet känner ni igen denna frågan: vill ni rekommendera något? (haha så töntig fråga)

  För övrigt är det lite synd att vi bor så långt ifrån varandra (jag bor i Malmö) eftersom jag känner att Yrsa och jag är ganska lika och skulle kunna vara kompisar! Älskar yoga, pluggar till lärare, har samma humor, gillar glitter och enhörningar osv osv. Puss på er!

 3. Okej nu blir ni alltså bombade med frågor! Ni behöver ju inte svara på alla om ni inte vill!

  Tänker ni er att ni ska skaffa barn?
  Och vad skulle ni i så fall döpa barnen till?
  Vilken är er bästa/sämsta egenskap?
  Har ni någon guilty pleasure?
  När grät ni senast och varför?
  Hur ser ert liv ut om 10 år om ni får drömma?
  Vad äter ni till frukost?
  Vad har ni för favoriträtt?
  Vad bråkar ni om?
  När skäms ni?
  Vad är det äckligaste ni vet?
  Hur skulle ni beskriva er själva?
  Hur tror ni att andra uppfattar er?

 4. * Har ni, eller någon av er, några särskilda återkommande drömmar om nätterna, och vad tror ni att dessa beror på? Eller kanske något som bara är jättekonstigt och du/ni inte har hittat någon rimlig förklaring till?

  (Vet inte hur lättförståelig frågan är, så här kommer ett litet exempel av det tråkigare slaget från mig själv: jag brukar ofta drömma att jag är på väg att missa bussen/tåget/jobbet, vilket antagligen beror på att jag är stressad.)

  * Vilka var era första intryck av varandra? Alltså inte bara i stil med ”Shit, vilken babe!”, utan mer vilken typ av person ni tänkte att den andra var. Hur ni tänkte att den andras liv såg ut osv. Ibland kan ju dessa första intryck vara helknasiga.

  * Vad var det som fick er att bli lite extra intresserade av just varandra?

  Jag längtar efter podden! Kram! <3

 5. Jag vill också gräva ner mig i lärar-snack, vill veta ALLT! Hur? Vad? Varför? Vad brinner du mest för när det gäller läraryrket? Berätta, berätta, berätta!

  Och hallå, sist men inte minst- varför håller ni inte på med teater!?! Ni som är så förbaskat roliga!

 6. Oh allsmäktiga Yrmas! Vad har ni för konkreta tipz mot den här alldeles för vanliga kroppsångesten en så lätt drabbas av titt som tätt bara för att en inte passar in i mallen? Ni verkar vara så himla grymma på att hantera svackor och shit, så skulle bli så glaaa om ni delade med er. Ni e bäzt, puss från Sigge

 7. * Vilka typer av vardagssexism brukar ni få utstå, och hur hanterar ni detta?

  * Vad bör en göra när personer i ens umgängeskrets säger något som man tar illa vid sig av, men som ändå inte är ”tillräckligt extremt” för att en ska kunna säga till på skarpen? Sådant som folk bara skulle säga ”Äh, det var ju bara på skoj!” åt, och tycka att en är känslig och för PK. T.ex. när någon pratar om att något är ”tjejigt” i betydelsen ”löjligt”, eller uppvisar tecken på homofobi?

  <3

 8. Jag undrar om ert förhållande har ändrats sedan ni gifte er? 🙂
  Har ni mycket gemensamma vänner eller umgås ni mest ensamma med era kompisar?
  Yrsa umgås inte du med Hanna så mycket längre? (Fast kanske bara jag som uppfattat fel/ jag förstår om du inte vill prata om det isf)

  Vill egentligen fråga massa saker, men kommer inte på så mycket mer FRÅGOR. Vill typ mest att ni ska prata massor och jag ska lyssna haha. För det är kuligt med era röster i öronen på tåget eller promenaden! Kram på er!!

 9. Yrsa: Jag är i mitten av min lärarutbildning (termin 5) och undrar såklart vad du önskar att någon sagt till dig i mitten eller vad du själv vetat under utbildningen? Vidare undrar jag om du vill berätta lite om dina självständiga arbeten efter som jag är pissenervös själv inför detta.

  Thomas: jag vill veta mer om bokskriveriet, hur kom du igång? Vad är det för genre?

  Kramis och tack för bloggis.

  PS. Yrsa vi har jobbat ihop på butik 33 en gång, på barnavdelningen. Jag va möjligtvis lite stalkig ang bloggen hehehe ursäkta för det

 10. Tack för bästa blogghen<3
  Okej jag lever i en lycklig tillvaro med min sambo som är min bästa vän meeen… Vi umgås väldigt mycket med hans familj eftersom vi bor i samma stad som dessa och min familj bor en bra bit bort. Jag tycker om nästan hela hans familj, även om dom är väldigt intensiva nästan så jag kan känna att jag blir helt trött i lille kroppen av att ha umgåtts med dom. Men hans bröder hör till dom jag tycker minde om… Mest för att dom har trista åsikter, uttrycker sig på ett dumt ibland sexistiskt sätt i mångt och mycket ja osv osv. Det här gör att jag får en klump i magen så fort vi ska hälsa på min sambos familj… Tycker detta är SÅ svårt att prata om med min kille hur säger man att man tycker att sin partners syskon verkar vara rätt obehagliga människor? Ni Yrsa och Tomas är så bra på många sätt så kanske ni kan hjälpa.

 11. Hej! Hur mår ni? Min fråga är hur erat drömboende skulle vara? Är det hus/lägenhet, i en storstad eller på landet, stort eller litet, i sverige eller i ett annat land etc! Några tips bara! Kramar

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *