Som ni läste i min planering inför veckan så hade jag en tid hos min tandreglerare idag på grund av en trasig tråd på baksidan av mina gaddar, och att denna skulle kunna komma att kosta 2000 att ersätta. TIHI.

Ja idag var det ju dags för besöket. Och det började bra för tandisen sa att mitt bett såg fint ut, även om jag tycker att det flyttat sig runt rätt mycket. Sedan konstaterade han att japp tråden var trasig mellan tand två och tre på vänster sida, och att den var på väg att gå sönder mellan samma tänder på andra sidan också. Det han då gav som förslag hade receptionisten inte nämnt när jag ringde och förklarade min situation, men det var att helt enkelt slipa bort den på tand tre på båda sidorna och bara ha tråden mellan fyra tänder istället för mellan sex. Detta menade han att de gör i USA och att de själva också börjat göra detta under det senaste året.

KÖR I VIND sa jag efter lite eftertanke och frågor kring dess funktionalitet. Så då la han ner mitt lilla huvud i tandläkarstolen och slipade bara bort det där limmet som suttit på mina tänder i fem år. Och alltså vad små och lena mina tänder känns nu?!

När jag ändå var där så passade jag på att fråga om en nattbettskena, eftersom jag tappade bort min för ett tag sedan. Anledningen till att jag inte kontaktat dem om en ny sådan var att jag läste/hörde någon stans att det kostar 10.000 att få en ny………HAHHAHHA VA?!?!? HUR kunde jag tro att detta var en rimlig summa. Det kostade en femhunka att få en ny skena utmätt och hemskickad. Så jag slog till på en sådan också. Totalt kostade besöket 800 kronor inklusive skenan då. WOHO! Så himla nöjd thäj med tydligen ett så himla fint bett fortfarande.

IMG_6321.JPG

2 comments on “Tänderna”

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *