Jag fick en fråga från Sanna om den finfina drakmobilen som jag och Tomas fick på vår babyshower i helgen. Hon tyckte att den var fantastisk och ville veta hur man kan göra en egen. Jag frågade min kompis Karin som har gjort den hur hon gick tillväga och publicerar hela instruktionen här för jag tänker att fler kanske också tycker att den är fantastisk.

Du behöver:

 • En ram för broderier
 • Hårt papper i de färger du vill ha, samt vitt till moln
 • snöre till konstruktionen och till drakarnas svans
 • blompinnar
 • liten ring eller krok
 • superlim
 • penna
 • sax

1. Gör moln:

Rita ett symmetriskt molnmönster. Klipp ut. Rita av och klipp ut ett till. Vik båda på mitten och limma ihop i ”skarven” med superlim. Gör fler moln på samma sätt – i olika storlekar/formationer om du vill.

2. Gör drakar:

Kapa blompinnar till kors. Limma ihop med superlim.

Rita drakar på papper, klipp ut och gör sedan ”klipp-och-klistra-mönster” eller rita med penna. Gör ett hål i Draken där krysset hamnar.

Limma på en svans längst ner på Draken. Limma sedan fast korset på Draken.

3. Sätt ihop:

Klipp långa snören. Knyt fast snörena i drakarna (använd hålet vid krysset). Limma på moln på snöret där du vill av dem. När du gjort alla så fäster du den i ramen, justerar längd och skruvar sedan åt ordentligt! Låt snörena fortsätta upp och knyt alla i en ring/krok.

Klartt!


(jag ser att det inte finns med något om den lille kaninen i instruktionen men den tänker jag att hon bara limmat fast med något bra lim)

Underbar present att göra till någon annan, eller sig själv för den delen. Vi tänker att denna ska sitta ovanför bebisarnas säng så de har något fint att titta på sen när de kommit hem till oss.

3 comments on “Tillverka en drakmobil”

 1. Kaninen är som du antog fastlimmad med superlim (behövde justera trådarna lite då eftersom att kaninen tyngde ner hela den sidan..)
  Kaninen är inköpt på BR leksaker. 🙂
  /K

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *