I detta nu sitter jag hos en psykolog på huddinge sjukhus och pratar om mitt psykiska mående, så medan jag sitter där och antagligen gråter konstant så får ni ta del av en lista om mig (som jag hittade här).

20131230-181613

TRE GUILTY PLEASURES
1. Kalkonsalami, eller salami över huvud taget är det väl kanske men jag tillåter mig att ibland äta kalkonsalami eftersom jag har ätit kyckling en del av mitt ”vegetariska” liv och det känns inte riktigt lika hemskt då som att det vore ett annat djur. Helt orimligt resonemang jag vet.
2. Att klämma saker på mina kinder, små pormaskar och milier och så. Jag vet såklart att jag bara borde lämna allt ifred men det är ju så häääääääärligt.
3.Trycka in ett hubbabubba i munnen, tugga i några minuter, spotta ut, stoppa in ett nytt osv tills hela paketet är slut.


NÄR GRÄT DU SENAST OCH VARFÖR?

Ja som sagt gråter jag säkert nn men innan det så var det faktiskt rätt länge sedan, i en väldigt gråtig människas liv i alla fall. Vi pratar alltså om dagar, inte månader eller så. Jag vet ju inte exakt när det skedde men det var några dagar sedan och var för att jag känner mig så otroligt fången i min egen kropp. Jag försöker hålla modet uppe men ibland bryter jag bara ihop i en liten hög av gråt. En annan specifik sak jag grät för härom dagen var när vi tittade på Parks and recreation sista säsongen (OBS eventuell spoiler alert) och Ron kände sig ensam och ville be Leslie om ett jobb :””(((((( Det var SÅ sorgligt!


NÄR KAN DU VERKLIGEN, VERKLIGEN VARA DIG SJÄLV?

Oj, alltså mig själv..jag är ju lite olika versioner av mig själv i olika situationer men de kan vara lika sanna för det. Men det är klart, ibland är jag inte alls mig själv också. Jag är ibland ofrivilligt blyg, reserverad och tyst när det är många människor på samma ställe och då är jag inte alls mig själv. Men ja, nu var ju frågan är jag är mig själv….när jag är hemma är jag mig själv verkligen verkligen. Jag skulle säga att i alla situationer där jag känner mig bekväm så är jag mig själv.

TRE SAKER DU AVSKYR
1. Spiskummin. Jag tycker att det luktar som svett.
2. Att känna mig förminskad och nedtryckt av någon.
3. Flyga flygplan. Jag är så himla rädd vid start och landning och så fort det är turbulens. Och så blir jag illamående, förstoppad och får sämst hy så fort jag kliver ombord på ett flyg känns det som.

HUR VAR DU I SKOLAN?
Det beror på vilken del av skolan vi pratar om. I lågstadiet vill jag minnas att jag var rätt happyklappy. Jag hade lätt för mig i alla ämnen (förutom att jag hade talfel och fick gå till logoped), hade kompisar och hade kul. I mellanstadiet började det bra men i femman och sexan blev det rätt jobbigt med kompisar och sådär, så då var jag lite mer ensam och ledsen än i lågstadiet. Jag började verkligen få känna på känslan av att vara utanför. Jag var fortfarande rätt bra i skolan, men matten började ställa till det i mitt huvud och jag kom fram till att jag hatade matte någon stans i sexan. I högstadiet var jag med i det ”coola” gänget i början där i sjuan men var liksom lägst i rang i det gänget, och jag vill minnas att folk var väldigt elaka. Jag var också mycket osäker på mig själv vilket gjorde det ännu lättare för dem att vara taskiga mig. Jag hittade till exempel lappar där de skrev om hur jobbig jag var och så. Eftersom jag hängde med detta ”coola” gäng så var det väldigt mycket leka vuxen och bete sig som gällde, det skulle rökas och krökas och snattas osv. Något jag inte alls kände för eller ville, jag var ju barn fortfarande. Det gjorde ju också att jag hamnade i skottlinjen för taskigheter. Jag började få extrem prestationsångest i högstadiet och ville ha mvg i allt (och kämpade som sjutton och fick väldigt bra betyg i det mesta i slutet). Åttan blev lite bättre än sjuan och nian mycket bättre än åttan, men jag var ändå väldigt glad för att få börja om i gymnasiet och lämna allt det där bakom mig. Jag har faktiskt inte kontakt med någon från högstadiet. I gymnasiet kände jag mig SÅ mycket mer tillfreds med min tillvaro rent socialt och jag hade the time of my life jämfört med tidigare. Men jag var fortfarande rätt osäker på mig själv och tillbringade många kvällar med min dagbok och skrev ner funderingar på vad som var fel med mig. Prestationsångesten fortsatte och jag kämpade (och smörade…ehhe) väldigt för mina betyg. Skulle jag göra om det önskar jag att jag hade kunnat foka lite mindre på att få mvg i allt och foka lite mer på att ha kuligt.

VAD BLIR DU STRESSAD AV?
Fortfarande prestationer….haha. Kul att jag önskar jag hade kunnat släppa lite på prestationsångesten i gymnasiet men nu fortfarande sitter och känner prestationsångest över saker. En annan sak som stressar mig är att hålla på med att ladda in bilder från telefonen i datorn och från datorn till en extern hårddisk. Jag HATAR det!! Alltså jag får ont i magen bara jag tänker på det.

TRE SAKER DU ÄLSKAR:
1. Att sitta på en hästrygg och känna att allt stämmer!! Det bara klickar och hästen och jag är liksom i synk.
2. Hårda och salta karameller <3<3<3<3 Bästa godiset i stan finns på Caramella vid hötorget, massvis med olika hårda gorreborres.
3. Bli koppad på ryggen hos min naprapat. Alltså när han värmer upp glas som han sätter på ryggen och skapar ett vakuum och drar omkring. ÅÅÅÅÅÅHHH alltså det är SÅ SKÖNT! Och när han knäcker loss olika spänningar och låsningar <3<3<3 Ryser nu bara jag skriver om det.

HUR TROR DU ATT ANDRA UPPFATTAR DIG?
Jag tror att andra tänker att jag är mycket mer utåtriktad och oblyg än jag är. Och att jag är mer KUL och obrydd liksom. Men det behöver ju inte vara osant bara för att det skiljer sig från min uppfattning om mig själv, det kan ju ligga mer sanning i det än i min bild av mig själv som dröjer sig kvar från den lille tolvåringa jag.

HUR UPPFATTAR DU DIG SJÄLV?
Om jag är on a roll så tycker jag att jag är rolig, snäll, omtänksam, empatisk och fin. Är jag inte on a roll tycker jag att jag mest är en påse skräp som inte förtjänar härligheter. Upp som en sol och ner som en pannkaka, det är jag det. Jag önskar att jag hade bättre självkänsla så att jag hela tiden tänkte bra saker om mig själv.

EN SITUATION SOM DU TYCKER ÄR JOBBIG / PINSAM:
Jag tycker ofta att det är lite jobbigt när folk tror att jag är Vilda, inte för min skull men för den andra personens skull. För att jag liksom inte vill genera den personen med att få den att tappa ansiktet genom att säga att jag inte är den som de tror. Jätteknäppt jag vet!! Det är verkligen ingen stor grej, och det händer ju en hel del så jag borde vara van. Jag tycker också att det är jobbigt att klaga på saker, typ om någon tröja jag köpt är sönder eller så. Även om jag vet att jag har rätt så tycker jag att det blir jättejobbigt.

TRE OTIPPADE SAKER OM DIG:
1. Jag är väldigt bra och lugn i krissituationer (i alla fall alla jag hittills varit med om). Jag får liksom en väldigt bra sinnesnärvaro och gör saker snarare än panikar loss.
2. Jag KAN inte hoppa högt. Alltså jag fattar inte hur folk från stillastående kan hoppa upp långt långt i luften jag kommer upp några centimeter bara.
3. Jag tänker att det kan vara lite otippat att jag kan sjunga med i nästan alla (om inte alla alla) ebba grön-låtar. Jag hade en lite punkig period i mitt liv i början av gymnasiet..

NÄR KÄNNER DU DIG SOM VACKRAST?
På sommaren, med fräknar på näsan och lite trassligt (men ändå platt) hår. Och gärna när Tomas tittar på mig med kärlek i blicken.

VAD SKRATTADE DU SENAST ÅT?
Åt Modern family som jag och Tomas sitter och tittar på nu. Det är ju himla kul serie hörrni.

NÅGOT DU FUNDERAT MYCKET ÖVER?
Jag funderar såklart mycket över det kommande nya livet som förälder och hur det kommer bli. Det är så svårt att se framför sig hur det kommer bli känner jag. Hela tillvaron, och alla känslor. Inget kommer ju vara som det varit innan och det känns så himla svårt att greppa.

TRE SAKER DU ÄR RÄDD FÖR:
1. Förlossningen! Jag drömmer långa invecklade och stressade drömmar om olika scenarion. Jag hoppas att jag kommer bli lugnare inför detta i och med de olika förberedelserna jag håller på med.
2. Spindlar. SÅ otroligt töntigt för de är ju inte farliga alls, men uuäääähh ryser bara jag tänker på spindlar.
3. Att känna att livet gått mig förbi :'((

ETT SMART TIPS DU LÄRT DIG PÅ SISTONE?
Jag kan inte komma på ett jota jag lärt mig på sistone faktiskt?? Det här med att ”man lär sig något varje dag” stämmer uppenbarligen inte för mig alltså. Men jag lever ju i en otroligt liten värld just nu så det är inte så konstigt.

ETT YRKE DU TROR DU SKULLE VARA DÅLIG PÅ:
Advokat. Alltså det skulle jag vara sååå dålig på. Jag med min hsp-personlighet som känner in allas energier och humör och bara vill pleasa alla och hatar att hamna i konflikter. Jag skulle gråta varje dag tror jag.


SLUTLIGEN, ETT YRKE DU TROR ATT DU SKULLE VARA BRA PÅ:

Jag tror att jag skulle vara bra på att föreläsa och InSpIrErA. Ska bara hitta på vad jag ska föreläsa om….heheh..

2 comments on “Tisdagslistan”

  1. Ååh så otippat o så glad jag blev att du tyckte (tycker?) om Ebba Grön! Du verkar vara en så härlig människa annars också såklart!!
    Kram till diiig :3

    • Ja jag tycker absolut om dom fortfarande, även om jag kanske inte lyssnar på dom lika omfattande nu som då..Tack för att du är så gulli! Kram!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *