Eftersom jag har lite svårt att komma på saker att skriva om, som inte är bebisrelaterade dvs och det kan kanske bli lite too much, så lånar jag en lista från Elsa Billgren. Älskar att en kan låna saker av andra på det viset genom www.

IMG_7516-850x850

3 saker jag ser fram emot
→ Att om en vecka ha klarat av hela vecka 30 och då uppnått första delmålet i mission bebisarna ska vara kvar i magen så länge som möjligt.
→ När allt gått precis som det ska (affirmerar) och vi är hemma med våra små risgryn.
→ Det där restaurangbesöket jag och Tomas ska göra efter att Bobbertsarna kommit och jag kan äta vad jag vill och dricka ett glas vin och njuta av att vara förälder och att krämporna (förhoppningsvis) är long gone och jag fungerar som vanligt igen.

(heheh detta blev ju ändå rätt så bebisfokuserat…..)

3 saker jag fasar för
→ Att ryggvärken ska bli ännu värre.
→ Min lugg jag klippte själv igår kväll och ska försöka få till lite bättre idag. Alltså jag fasar inte för luggen i sig utan för att titta på den på riktigt. Jag har haft lugg så länge men att klippa den själv har jag aldrig riktigt lyckats bli ett ess på.
→ Att semmelsäsongen ska ta slut </3

3 saker jag gillar
→ Färska snittblommor <3<3
→ Klämma finnar och porisar.
→ Att vi från och med lördag har en diskmaskin i vårt hem!!!!!111ett. PEPPEN!

20131027-195042

3 saker jag inte gillar
→ Att jag svettas så mycket på natten, jag kan vakna upp och behöva torka av min hals för att den är helt blöt. Det här med att lägga plastad frotté under lakanet i sängen sedan när bebisarna är här för att slippa tvätta hela bäddmadrassen vid diverse olyckor kanske är något som ska tänkas på redan nu…
→ Mina ickegröna fingrar som gör att alla växter vi har i vårt hem dör :”(
→ Snöblandat regn, elaka människor, att mitt tredje hål i ena örat vuxit igen, att mitt favoritte här hemma snart är slut och jag inte kan ta mig ut för att köpa nytt.

3 saker jag vill
→ Inte genomföra själva flyttandet, men att ha en större lägenhet med mer plats för bebisrelaterade saker och ett litet eget rum för Tomas star wars-samling. Mvh supportingwife of the year.
→ Komma på vad jag vill göra i livet och bli tillfreds och nöjd med det.
→ Lära mig pochera ägg och göra hollandaise så att jag kan laga eggs florentine <3<3

3 saker jag borde
→ Ha mer tillförlitlighet och säkerhet i och till mig själv.
→ Bli bättre på att hantera mina finanser, avskyr att tänka på pengar och betala räkningar och budgetera osv.
→ Ägna livet åt att skratta och vara glad och bry mig om sådant som jag tycker är viktigt, och kunna sortera bort annat tjafs. Människor som inte är snälla och saker som fuckar upp livet kommer alltid finnas men jag vill inte bry mig så mycket om det som jag gör.

IMG_9805

3 saker jag kan
→ Vicka på öronen och höja på bara ögonbrynen (alltså inte se förvånad ut utan ”öppna upp” ögonen).
→ Baka väldigt väldigt goda bullar.
→ Läsa supersnabbt.

3 saker jag inte kan
→ Hålla mig från att börja gråta om jag blir berörd, oavsett om det är av glädje eller ilska eller annan valfri känsla.
→  Bestämma i vilken tonart jag ska vissla. Det bara kommer en ton och så kan jag inte påverka den…eller höra om det är fel…
→ Snabbt förstå vad klockan är om det är digitala siffror, blandar alltid ihop 17 med 7 osv.

3 saker jag har på hjärnan
→ SEMLA.
→ Hur allt känns i min mage….hela tiden…Men jag försöker slappna aaaaaaav.
→ Alla små planeringssaker inför bebisarnas ankomst. Det är säkert ett sätt för mig att försöka få återfå kontroll, över det lilla som jag kan kontrollera.

IMG_53851

3 saker jag pratar om ofta
→ Mina olika kroppsliga krämpor.
→ Vad mina katter gör och inte gör /crazy cat lady.
→ Vädret………

3 saker jag önskar mig
→ Att våren kommer tidigt och att sommaren blir lång och lagom varm.
→ Ett par låga vita converse.
→ Att allt resterande med väntandet och födandet av barn blir bra.

3 saker jag blir lugn av
→ Få massage och huvudkli <3
→ Att yoga och rida. Två väldigt olika aktiviteter men i båda känner jag mig alltid som att tiden står stilla och allt fokus är bara där och då, väldigt skönt för min hjärna som annars känns som att den är överallt bakåt och framåt men inte NU.
→ Tomas

20140727-095055-35455335

3 saker jag blir stressad av
→ Småstök hemma. Tomas har problem när det är dammigt och sådär på golvet men jag har mer problem med vissna blommor, saker som ligger framme och är fula, stökigt i soffan osv.
→ Att ha en dag med mycket planerat som ska hinnas med, då måste jag skriva en lista med tidsangivelser för att jag ska kunna hantera stressen.
→ Att jag nu har alldeles för höga streptokockbaskilusker i mig igen och måste äta antibiotika igen.

3 saker jag ska göra i helgen
→ Äta semla.
→ Vara med på ett hörn av installerandet av diskmaskinen, hörnet blir nog min lilla soffgrop men jag är med lite mentalt.
→ Få manikyr

3 saker jag gjort den senaste veckan
→ Ätit
→ Sovit
→ Badat badkar

(hehehhe så otroligt ointressant liv just nu)

IMG_2295

 

7 comments on “Torsdagslista”

 1. Vilket är ditt favoritte som håller på att ta slut? (P.S. nr 1: Tycker bara det är kul att läsa om preggogrejer/bebisgrejer. P.S. nr 2: Fettisdagen är ju först om typ en och en halv vecka = lååång tid kvar av semmelperioden jö! Iaf nån månad kvar de kommer finnas i bagerier, sen kan en ju om en orkar baka lite bullar och ha i frysen och alltid se till att ha mandelmassa och grädde hemma resten av året…eller nåt :):):) *försöker peppa* mvh fellow semmelälskare)

  • Det heter Earl grey special och är ett earl grey med citrus och sådant i. Himla gott och fräscht. Skönt att ha en fellow semmellover i bloggläsarledet, jag satsar på att äta så mycket semla att jag är trött på det när det börjar sina i konditoridiskarna :)))) Det är en lagom utmaning för ett hemmabundet preggo.

 2. Åhh andra bilden, över vattnet, så vacker på ett sätt att det gjorde ont i mig, på ett bra sätt. Är det du som tagit den? Fin lista med så livsbejakande svar!
  Jag lider med dig om luggen, inte för jag känner dig men känner absolut med luggsituationen…
  ps.pocherade ägg är bäst, och man känner sig som ett sånt pro när man lyckas, lycka till!

  • Japp det är jag som tagit den, tack så mycket =)) Den är tagen vid bryggan på mitt lantställe på blidö. Skönt att ha en partner in crime med luggen!! Och det här med pocherade ägg..jag har aaaaldrig ens testat men det låter ju som att du fått till det, så du kanske kan svara på hur svårt det är?

   • Väl taget foto! Livsmål 2016: se ut över vatten i skymning mera 🙂

    Hehe nu lockade du kanske fram den lilla besserwisser i mig. Båda sakerna kräver ett harmoniskt soundtrack. Pocherade ägg: Vinäger i vattnet, låt det sjuda försiktigt, rör om i vattnet så det snurrar runt och lugnt och skälp sen ner ett knäckt ägg exakt i mitten, precis vid vattenytan så det landar mjukt i vattnet så samlat som möjligt. Ta ut försiktigt med typ soppslev efter 5 minuter, ta bort allt skröfs och låtsas att det aldrig fanns, salta och klart!
    Lugg: (lättare sagt än gjort, det är det som är problemet, men principen är denna) Sätt upp luggen utom håret som är närmast ansiktet, alltså det som är underst i luggen. Klipp det rakt av lite för långt, speciellt på sidorna. Släpp ner hela luggen och ta upp lite hår i taget i vertikala segment. Håll håret mellan pekfingret och långfingret så att det är platt vertikalt och håret går rakt horisontellt ut från huvudet. Klipp rakt av vertikalt. Man kan behöva anpassa vinkeln lite, men såhär blir det lite lite uppklippt så det är mindre risk för fula spretar och lockar längst ner i luggen. Peuw! Obs, klippa lugg är jobbigt, man blir jättetrött.

    I mitt nästa liv ska jag göra instruktionsvideor till allt 🙂 🙂 🙂 Lycka till och ta det lugnt, jag vill inte inspirera någon, allra minst dig just nu, till luggilska! <3 Tack för blogg och ehh hehe sorry för världens längsta kommentar

    • Haha okej, tack besserwissern. Då ska jag med dina råd och tips försöka mig på att pochera ägg någon gång i framtiden..inte för långt fram. Gud ajg kommer känna mig som att jag är med i Sveriges mästerkock!!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *