Att över dagen byta Way out West mot Jämtland var en smula kaotiskt för både kropp och själ. 

Det var härligt lugnande att plocka smultron längs rälsen

  
Och att titta på när vår syssling kapade ner lite träd åt oss

 
Och att bara stanna upp och njuta av den där utsikten som det är svårt att fatta att vi faktiskt har.

   
Men så skulle det ju fraktas virke också. Och utan väg fram till stugan och ingen båt ännu så var det sjukt slitigt och vi testade många olika varianter.

 
Til slut fick vi hjälp av en otroligt vänlig markägare med en båt. Tur för oss för vi hade lite missbedömt hur tungt och mycket det är med virke till 30 kvm veranda. 

   
Så passade vi på att bada lite också och det var mycket skönare än jag trodde det skulle vara nu i Storsjön.

 
När vi lämnade av min brorson i Östersund i tisdags åt vi pizza. Min bror betalade notan och när vi gick sade hon som jag tror ägde stället ”jättefina grabbar, gulliga grabbar” till honom. Det innebar troligtvis att hon trodde han var pappa till oss båda. Ni kan kalla mig baby face. Pizzan var supergod också och jag fick massor med bearnaise!

   
Den kvällen, efter att ha släpat lite mer virke, unnade vi oss en halvtimme i hängmattorna

 
Innan det var dags att jobba lite igen.

   
Jag som tydligen har världens godaste blod är väldigt poppis bland myggen i Jämtland. Inget myggmedel i världen hjälper, men nu har jag köpt en sån där myggzapper till stugan så nästa gång ska de jävlarna få veta att de lever… innan de DÖR SÅ SATANS MYCKET. 

 
Vi målade i köket också och ställde in vår nya spis och kyl (som vi konkade dit). De drivs på gasol eftersom vi inte har någon el. Nu ska bara golvet fixas också och lite hyllor och bänkar upp så är det ett toppenkök!

  
Hem kom jag strax efter midnatt igår och nu behöver jag sova i typ en vecka.

2 comments on “Tre dagar i Jämtland”

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *