Jag är verkligen ingen vitt vin och räkor-kille, utan har väl egentligen lämnat vitt vin bakom mig sedan jag för kanske 5-6 år sedan började njuta mer av både öl och rött vin. Kan jag överhuvudtaget något om vin kan man ju då fråga sig? Nej, jag kan säga ”gott”, ”Inte så gott” och ”det smakar lite som gräddkola”. Trots det tackade jag gladeligen ja när jag blev inbjuden att förhandssmaka TRIOs nya vita vin som släpps på Systembolaget i morgon, fredag.

Så fort vi klev in i lokalen fick vi ett glas vin i näven. Efter lite mingel fick vi sedan berättat för oss lite om vinet och Chile. Det enda jag kommer ihåg av det efter fyra glas vin är att vinet är syrligt med en touch av vanilj och passar bra till alla möjliga vita kötter typ fisk, kyckling och skaldjur. När jag lekte Sideways med vinet kände jag också ett stänk av bildäcksdoft, fast på ett bra sätt.

TRIO Chardonnay och så vidare gör också att man känner sig lite skön efter ett par glas om man inte ätit middag innan, vilket kan vara bra om det är långt till lön och man ska ha en helkväll. Vinet kostar nämligen bara 79 spänn flaskan. Skönheten sitter i åtminstone ett par timmar och ja, jag är fortfarande rätt skön.

Till vinet fick vi tre små munsbitar.

Det var lax med något slags rom på, spädgris med en fantastisk glace och nån slags ceviche med kräfta, avokado och ananas. Cevichen var så god att jag höll på att dö och tillsammans med vinet var både den och lilla grisen helt gudomliga! Med andra ord så passar TRIO Chardonnay och en massa andra ord precis som utlovat perfekt till just sådant. Och att ananas och avokado passar så bra ihop fick mig att önska att all mat var täckt i ananas och avokado. Och spädgris med glace.

TRIO Chardonnay Pinot Grigio Pinot Blanc är inget vin jag skulle sitta och fuldricka på en förfest i Hökarängen, men till mat är det alltså ett skitbra vin och jag kan säga att jag tog flera gånger av både och.

Vill ni veta vad mitt sällskap tyckte så får ni säkert veta det om ni klickar HÄR

2 comments on “TRIO Chardonnay Pinot Grigio Pinot Blanc”

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *