Igår var min första dag på nya jobbet. Det var härligt och bra, men trots att det inte blev så mycket jobbande av så var jag helt trött i huvudet när jag åkte hemåt. Det var troligtvis en kombination av min långa semester och nya intryck och arbetssätt. Jag är säker på att jag är helt på banan om ett par veckor.

Idag är jag som vanligt ledig (onsdag) och har bara legat i soffan och tittat på serier på Netflix och Viaplay. FÖRUTOM när jag slängde på mig regnjackan och gick ner till affären och köpte en ost. Och kanske ett wienerbröd, men skvallra inte om det för jag har sagt till mig själv och alla andra att jag ska bli nyttigare nu när semestern är slut, men det är ju så ohärligt!

  
Snart kommer Yrvädret hem och då ska jag ha maten klar på bordet. Det är sedan gammalt.

4 comments on “Tröttma”

 1. Kan du förklara hur det funkar at inte jobba pa onsdag? Bor i Tyskland och här skulle folk tror att jag skämtar om jag önskade bara jobba 4 dagar i veckan. Snälla berätta hur man gör!

  • Haha, ja för många känns det ju helt omöjligt att inte jobba alla dagar. För mig funkade det så att jag frågade min förra chef om jag kunde få gå ner i tid. Det innebar ju också att jag gick ner i lön, men det tyckte jag att det var värt. Som tur var var det en väldigt bra chef jag hade så han tyckte inte att det var några problem.

   När jag blev tillfrågad om jag ville byta jobb var jag tydlig med att jag är ledig på onsdagar för att jag vill det och det visade sig att min nya chef är väldigt bra också!

   Jag lever inte för att jobba utan jobbar för att leva och jag tror att många fler skulle kunna jobba mindre om de bara vågade tänka att det går. Jag mår mycket bättre sedan jag gick ner i arbetstid och det är tveklöst värt den där sänkta lönen.

   Så, jag rekommenderar att du går ner i arbetstid om du kan och har råd. Jag kan inte tänka mig att du skulle ångra dig 🙂

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *