Hej hörni! 

Tänkte bara checka läget. Vårt liv tuffar på, och som Yrsa sa så bli uppdateringarna lite mer frekventa på Instagram än här just nu. Men när det finns lite mer utrymme kommer vi så klart skriva längre stycken här, så häng kvar för fan.

Vi har ju testat lite olika sömnvarianter för oss för att maxa sömnen. Först körde vi att en satt uppe i cirka 3-4 timmar på kvällen/natten när den andra gick och sov. Sedan tog vi in barnen till sovrummet och ”sov” tillsammans alla fyra (sex om vi räknar katterna) och sedan gick den som fick sova först upp runt 3-4 sådär och så fick den andra sova ostört i 3-4 timmar. 

De senaste dagarna har vi istället gjort så att en går och lägger sig runt 23-tiden, efter matning, och så sover hen ostört till 5-6 sådär. Sedan byter vi plats så att hen som har ”sovit” med barnen får sova 4 timmar ostört. 

När det funkar så tycker jag att den senaste varianten funkar absolut bäst just nu för om vi har tur får även hen som har hand om barnen några timmar sömn på natten och sedan sömnen på morgonen. Om de kaosar mycket blir det dock stökigt att göra så här då hen som har hand om dem kan få alldeles för mycket att göra och då behöva hjälp tidigare av hen som sover. För ett par nätter sedan fick Yrsa till exempel komma upp redan vid 4, tror jag det var.

Nu har jag i alla fall morgonturen och efter att inte alls ha velat sova på tre timmar har jag äntligen fått dem att slockna medelst mat, nappar och gos.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *