Här kommer ett recepttips från mig till er. Det är en vegetarisk lasagne, men inte en sån där med quorn istället för kött. Jag älskar ju bechamelsås och sådan lasagne, men jag kände mer för en variant med mycket grönsaker i.

Här är ingredienserna jag använde. Champinjoner, zucchini, majs, gul lök, tomater, keso, dijonsenap. tomatpuré, soltorkade tomater, riven ost, fetaost, sockerärtor och lasagneplattor. Och så hade jag bladspenat i också men det kom inte med på bild.

1. Hacka löken och svetta den i smör och olja. Alltså åt den bli mjuk, men inte få färg, och salta och sockra lite på och så får den ligga och gotta sig rätt länge.

2. Medan löken gottar sig, hacka upp zucchinin och svampen. Jag hade två hela zucchini och två förpackningar champinjoner.

3. Häll i svampen i pannan och salta på, och låt vätskan släppa ur svampen. Ha sedan i zucchinin och stek alltihopa tillsammans tills zucchinin är mjuk och börjar få färg. Medan du väntar på att det ska bli färdigstekt så blanda ihop mojjan du har i lasagnen så att den blir lite göttig. Hacka upp de soltorkade tomaterna, och ha ner dem i en bunke tillsammans med sitt spad. Blanda i keson och rör runt.

4. När svampen och zucchinin blivit mjuka och fått färg, klicka i rikligt med dijonsenap och tomatpuré. Detta kan låta som en märklig kombo men jag lovar att det är himla gott! Rör ihop med grönsakerna och låt puttra lite till.

5. Lägg ut lasagneplattor i en form, och här hade jag på lite matlagningsgrädde för att de inte bara ska bli hårda där underst i lasagnen.

6. Ha på lite av grönsaksblandningen.

7. Ha på lite mer av de grönsaker du har. Detta var ett test med sockerärtorna och majsen men jag tycker att det blev jättegott (här hade jag även på bladspenaten men det glömde jag fota).

8. Lägg på fler lasagneplattor, och sedan mer av röran. Häll på kesoblandningen ovanpå. Och smula fetaosten ovanpå detta kalas.

9. Lägg på lasagneplattor igen, häll på lite mer matlagningsgrädde och lägg på ost efter tycke (jag gillar ost mycket jag).

10. Skjuts in i ugnen på ca 225 grader tills den är klar. Det kanske tog 25-30 minuter för min lälle lasagnebit att bli mjuk.

11. Ät, gärna med en härlig sallad så att bilden blir lite mer socialamediervänlig, har du slut på all sallad så tänk att hela lasagnen innehåller en massa sallad och var glad ändå. Avnjut med ett glas vatten.
Varsågoda för bästigt matlådetips. Den tåls till och med att frysas utan att den blir äcklig. TOPP!!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *