Bild 2015-12-01 kl. 10.14

1:a december är kommen och jag firar genom att vara uppe med tuppen!!! Ja med mina mått mätt i alla fall. Jag sov knackigt under småtimmarna och när Tomas klocka ringde vaknade jag också och kände att det inte var lönt att försöka somna om. Sen har jag ju inte direkt hunnit med så mycket nu på morgonen utan bara ätit frukost och tittat på julkalendern och Ängelby, men ändå. Som en konsekvens av denna tidiga uppstigning sitter jag och gäspar stort redan nu…kanske blir en liten powernap på dagen för att orka med.

Men alltså hörrni kan vi gemensamt samlas i peppen över att det är den 1:a december?? (Känner att ordet pepp kanske missbrukas lite i denna blogg just nu men jag älskar ju julen) Nu är det bara härligheten kvar, 24 dagar av tända ljus och pynt och gotter och goda dofter och annat som hör julen till. Och julkalendern! Har ni sett den? Jag såg som sagt första avsnittet idag och inte helt oväntat älskar jag det, men jag älskar ju också historieätarna…och barn. Kombo av dessa två = guld. Bästa var barnet på slutet (spoiler alert) som sa att ”bäst var hästarna och hästblodet”. Hahahah. Sämsta var att det var så kort. Fjupp bara så var det slut.

Idag har jag en gedigen (haha) todo lista:

 • Gå till farsta och handla ingredienser till kumminkringlor, julbak och någon slags middag (ingen inspiration alls hjälp mä)
 • Hämta ut ett paket på Ica här i hökis
 • Duscha
 • Dammsuga hemmet
 • Baka kumminkringlor
 • Planera lite kring Tomas fölsis
 • Filma en liten bloggfilm, blogga ett litet blogginlägg, fota mig själv inför veckoinlägget (som jag sa att jag skulle komma ikapp lite med…hahahhahahahaa tillåt mig skratta åt mig själv, v.21-inlägget kommer komma lika sent som v.20-inlägget kom. Men jaja bättre sent än aldrig osv)
 • Reflektera lite kring det här med normen som visas i filmer (angående förhandsvisningen vi var på igår)
 • Laga mat
 • Spela in podcast

JA ni ser ju. Smockfull dag dags att get going. Jag ska starta med en dusch så hoppas jag att jag piggnar på mig lite. Hörs!

4 comments on “Uppe med tuppen”

 1. Åh pepp pepp pepp på jul! Jag är helt salig över tanken på adventskalendern ikväll 🙂 ska ta fram lussekatter o glögg o jula loss!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *