Härom veckan var vi ju på Ikea med anledning av att köpa en ny soffa. Efter tio år var det dags för den gamla soffan att tacka för sig och inte en dag för tidigt enligt mig. Vår gamla har ju varit otroligt skön och härlig och bra, men jävvlar vad ful jag alltid tyckt att den är.

Så ny soffa blev det och såhär ser det ut hemma i soffhörnan nu när vi kommit iordning lite.

IMG_0141.JPG

Det blev en 2-sitsig ”Karlstad” med schäslong i grå klädsel och den är inte alls lika mjuk som den förra men så mycket snyggare!

När vi hade köpt en ny soffa gjorde vi också slag i saken och köpte en matta att ha i soffhörnan också. Det är en lite varmare ton av grå än soffan och lite mörkare också. Den är köpt på Habitat i Skrapan och kostade cirka 500 kronor.

IMG_0142.JPG

När vi köpte soffan slängde jag också ner två superfina lakan som jag suktat efter sedan i somras. De är typiska sommarstugelakan tycker jag, så när jag sover i dem får jag känslan av att det är sommar och morgondagen kommer bjuda på en ljummen potatissallad och klippbad <3

IMG_0144.JPG

IMG_0143.JPG

En annan sak som är ny i hemmet är denna självvattnande lilla katt som har en ryggsäck som det kommer växa någon slags växt ur snart. Jag fick den av Anna och Marcus som varit i Tokyo och köpt med den hem som present till mig :’)))

IMG_0145.JPG

 

Och lite mer nytänk i lägenheten är möblering i hall och i vardagsrum. Eftersom vi fortfarande inte har blivit av med vår soffa och vår fåtölj så står de utplacerade i lägenheten på lite KuLiGa ställen. Som här, en fåtölj i hallen. Sjukt dåligt placerat eftersom det är svårt att komma förbi in i sovrummet och svårt att komma in på toaletten. Men bra att ta sittande selfies i……..

IMG_0148.JPG

I vardagsrummet står den gamla soffan längs med bokhylleväggen på ett mycket ostylish sätt. Men ja va ska man göra? Till vänster där ser ni också vårt nya ”fina” kattklätterleksaksträd vi köpt för att katterna ska ha något annat än den nya soffan att klösa på. Den är så himmelens ful men katterna älskar den så det är det värt.

IMG_0146.JPG

 

Japp så såhär ser det ut i Yrsas och Tomas lilla slott just nu (plus ett litet diskberg, utspridda kläder på golvet, papper över köksbordet osv)

4 comments on “Vad ett besök på Ikea kan resultera i”

    • Ja åh den är så himla fin! Konstig grej dock, den ska tydligen utgå ur sortimentet på Ikea?? SÅ himla konstigt när den är så poppis..

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *