Okej detta är lika mycket för mig som för eder information. Jag har NOLL koll på vad som händer nu, imorgon och fram tills brölliset. Allt är bara ett snurr av en massa saker. SÅ för att strukturera upp det: ett schema.

Måndag: idag har jag bakat (bra att jag kommer ihåg det i alla fall) och varit en snabbis i Farsta för att handla och språka med en mycket trevlig situation stockholm-försäljare.

Tisdag: Imorgon ska jag……förbereda mig mentalt? Yoga? Meditera? Göra något nyttigt? Mycket oklart. Kanske slutföra mitt uppsatsarbete.

Onsdag: På onsdag ska jag och Tomas fippla lite hemma och sedan träffa pastorn i kyrkan för att få lite feeling. Sedan åker Tomas till hans mamma och pappa, jag åker hem och….bakar? Målar mina naglar? Gör en ansiktsmask? Också mkt oklart. Här ska jag kanske också träffa min kompis Karin, som ska hjälpa till att styra upp saker, för att prata pynt och sånt. Göra en sista insats i pynteriet såattsäga. Här ska vi också köpa ingredienser till förrätten som ska transporteras ut till feststället (kom ihåg detta yrsa, och kom ihåg att vi måste beräkna hur mkt vi ska köpa av allt vildört)

Torsdag: Okej nu börjar det närma sig på ricko. Då ska lite grejer ut till stället vi ska ha festen på (sprit, bakverk, vaser, ljusslingor, godis osv) och jag ska rida min sista gång för terminen. Det känns också som att denna dag kommer vara en dag då jag kommer på en massa saker som vi glömt och som bara MÅSTE göras. Kom på en sak nu när jag pratade med min syster: fixa bordsplaceringsgrejer.

Fredag: På fredag kommer bord och annat tjafs till där vi ska ha middag och fest så då ska jag vara där och ta emot dem. Här kommer allt att ställas upp och piffas och fixas så långt och mycket det går. Jag ska också baka de sista sakerna som behöver vara lite ”färska”. Dessutom ska jag ge mig ut i skog och mark och plocka en massa blomster till dagen efter.

Lördag: PÅ LÖRDAG SMÄLLER DEEEEEEEEEET!!! Med allt vad det innebär.

Söndag: Tomhet………

47e076fa07b15a20b42407cbb6c7bca0

(bild från min pinterest)

GUD känner att jag måste göra en riktig lista på papper där en kan gå och stryka över och skriva in. Stressnivåerna i lilla mig nu…ujujuj

2 comments on “Veckans bröllisplanz”

 1. Hej Yrsa!
  Vi känner inte varandra, men gick en kurs på Uni tillsammans för 100 år sedan. Okej, kanske inte 100, mer kanske 3 år sedan. Hur som helst. Jag vet inte varför jag skriver, kanske för att vi alla kan behöva lite pepp på the world wide web i dessa tider? Hur som. Jag har två barn, en treåring och en nyföding och med dom kom en enorm ångest att behöva sätta dem i skolan så småningom. Tider av högerextrema vindar, mobbning och annan idioti skrämmer skiten ur mig. Jag vill bara linda in mina barn i bomull och hemskola dom, typ. Okej, jag kanske överdriver en smula, men du fattar nog.

  Nu till sakfråga; jag blir SÅ glad när jag ser att människor som du väljer att bli lärare. Sånna som du kan garanterat göra våra elever och barn till goda samhällsmedborgare, sätta ner foten när du ser orättvisor och när någon far illa på grund av kön/etnicitet/sexuell läggning osv säga STOPP.
  Jag blev själv klar lärare i januari, och ser de här frågorna som ett av mina viktigaste uppdrag i mitt kommande yrkesliv.

  Jag vet egentligen inte vad jag ville med det här, och det kanske uppfattas lite luddigt, men jag ville egentligen bara säga: Hejja dej!

  Stort lycka till med bröllopet och uppsatsen!

  Hälsningar,
  Linda Kraft

  • Oj vilken fin kommentar, tack så himla mycket! Jag blev jätteglad av att läsa den :’) Jag förstår känslan av att vilja linda in de små barnen i bomull för att aldrig något hemskt ska hända dem. Det tror jag är viktigt att tänka på som lärare, att liksom alla barn har föräldrar som inte vill att något hemskt ska hända dem. Jag vill aldrig någonsin medverka till att någon mår dåligt i skolan eller utsätts för hemskheter. Kul att vi har pluggat tillsammans, vilken kurs gick vi tillsammans?
   Kram på dig och dina bomullsinlindade barn!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *