Ny vecka och dags för ny matbeställning (även om det egentligen inte hade behövts på ett par dagar pga vi varit lite halvdåliga på att laga mat varje dag och igår när jag gjorde risotton blev det typ sex matlådor förutom det vi åt igår..så det kommer vi att kunna äta ett tag). Förra beställningen var på runt 700-lappen, och denna blev lite billigare än så men ändå rätt saftig. Å andra sidan är det ju mat för en vecka..så det kanske inte är så orimligt? Jaja, det känns väldigt bra att ha kommit igång med matplanering så det får vara så som det är för nu, och så får vi kolla lite mer på budget och kostnader sen. Dessutom har vi nu behövt köpa på oss på en del basgrejer vi inte har hemma pga att vi för någon månad sedan drabbades av äckliga små djur i skafferiet så vi slängde allt som var öppnat och stod oskyddat.

Denna vecka har jag hämtat all min inspo ifrån olika sidor här på www, mycket bekvämt eftersom datorn finns på en armlängds avstånd här i soffan och för att slå i kokböcker måste jag gå in till köket.

Okej kommande veckans matplan är som följer:

  • Linssoppa med persiljesalsa efter recept här. Jag ÄLSKAR linssoppan som finns på Stories på stockholms universitet i A-huset och hoppas att detta kommer likna den. Till detta tänker jag mig någon härlig skiva bröd. Gott som det är, gott att doppa i soppan.
  • Pyttipanna i vegetarisk variant efter inspiration här. Tomas påstår att en pyttipanna bara är med potatis och kött/substitut för det men jag tycker minsann att det här känns bra mycket mer roligt och gott. För att inte tala om näringsrikt.
  • Vietnamesiska vårrullar efter detta ”recept”. Dessa har jag ätit flertalet gånger hemma hos Hanna och det är så himla himla gott! Jag tänkte byta ut kycklingen mot räkor, eftersom jag inte äter kyckling men behöver äta mycket fisk och sådant. Men VET ni vad räkor kostar eller??? Det blev alldeles för mycket pengar så de blir antingen med något slags quorn (som vi har kuponger till) eller bara utan kycklingen. Nästa vecka får det bli någon slags fisk!
  • Vegetarisk/köttig carbonara utifrån detta recept (fast inte christmas edition) med facon till mig och riktig bacon till Tomas. Kanske även med lite grädde i för det tycker jag är himla gottigt. Till denna tänker jag också en bra sallad on the side, med lite kikärtor och andra braiga saker.

bild-413-e1408675201923-850x850

Också en orelaterad bild på mig och mat igen. Alltså pasta och pizza och rödvin på en takterass i Williamsburg <3<3<3<3 längtar SÅ MYCKET tillbaka!!

4 comments on “Veckans matbeställning”

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *