Hejhopp här kommer ett lass med matinspiration igen. Tack för alla veganska tips förresten, jag har gått med i gruppen ”vad lagar du för veganmat idag” och fått inspiration av er finisar så jag känner mig lite mer klar på olika recept jag vill testa. Denna vecka (eller mer: så långt som det räcker) är matsedeln följande:

  • Sötpotatisgryta med kokosmjölksris. Detta är en vegansk gryta jag hittade här på Floras blogg, vilket också var ett tips från flera av er. Flora är relativt nybliven vegan men har varit vegetarian i några år och delar med sig rätt mycket av olika recept och idéer.

6ea225dae9c9480198858ba61cc92fb3_980x0_c_85_ns_v4

(bild lånad av Flora)

  • Favorit i repris: potatis och spenatgryta. Detta lagade vi ju förra veckan (eller om det var förrförra?) och det är en vegansk gryta från Elsa Billgrens blogg som hittas här.

23841062939_d7fe961f6c_k

(bild lånad av Elsa)

  • Rostad sötpotatis i ugnen med kikärtor. Detta recept har vi också gjort rätt nyss men det var så gott så vi kör igen. Denna rätt är ju nästan också vegansk, om en bara byter ut fetaosten mot något annat. Receptet kommer från Julias blogg och återfinns här.

22990832710_433b0ec669_c

(Bild lånad från Julia)

  • Pasta alfredo. På min födelsedag vill jag ha något riktigt härligt, och jag älskar ju pasta och älskar ost så jag valde denna gräddiga, ostiga, mummiga rätt. Även detta recept är från Julias blogg och hittas här. Detta är verkligen en unnebomb! (skulle gärna ha ackompanjerat denna rätt med ett glas gott rödvin som på bilden, men det får vänta…den som väntar på något gott osv…)

21515422466_3820a8196a_c

(Även denna bild är lånad från Julia)

  • Pyttipanna med vad som finns i kylen. Detta är en klassiskt bra rätt att laga när det finns många andra ingredienser i kylen som blivit över från annat. Och bra att få i sig en massa grönsaker genom (förutsatt att en gör en pytti med grönsaker såklart). I denna ska det åka i potatis, svamp, broccoli, purjolök, morot, bönor, zucchini, lök…och kanske något mer baserat på vad jag hittar i kylen.

Det var det hele. Det känns bra i maggropen med två helt veganska grytor! Och pastan ser jag så mycket fram emot! Och potatisen…och pyttin! Det är såhär det ska vara med mat hörrni, roligt och härligt och gottigt.

1 comment on “Veckomatsedeln”

  1. Åh fan va nice! Måste testa Elsas potatisgryta i helgen, är faktiskt på jakt efter nya vegangrytor! Tack för tips!

    Om du vill testa en busenkel vegansk Alfredo så kan jag varmt rekommendera det här receptet: http://jennymustard.com/vegan-inspo-kathy-patalsky-lemon-pepper-fettuccine-alfredo/

    Är inte supernoga med måtten utan höftar på ett ungefär och smakar av 🙂 Äter den rätten varje lördag haha, för då hinner jag varva ner och bara götta mig 😀

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *