Ja kära läsare. Jag, Yrsa Jovanna Alfrida, var på Blog Awards på cafét (vi som är balla säger inte café opera vi säger bara cafét, som om det skulle kunna vara vilket café som helst men man vet ändå VILKET café det är som gäller). Och här ska det recenseras till tusen! NU KÖÖÖR VI!!

Hela kalaset inleddes med ett så kallat ”afternoon tea party” med utlovat mingel, roliga aktiviteter, modevisning och artistframträdande. Ordet ”afternoon tea party” är engelska och betyder typ ”eftermiddagstheparty” på svenska. När man bildgooglar på ordet kommer denna bild upp som en av de första och jag tycker att den sätter huvudet på spiken på konceptet ”afternoon tea party”.

Mackor, kakor, bär, pudrigt och vackert, rosa, massa the, scones med clotted cream och mer och mer i oändlighet tills man kräks rosa fluffiga moln med socker på. Men att komma till veckorevyns afternoon tea party var något helt annat. Det enda som hade med the att göra var en liten liten waynes coffe-hörna där man kunde få en torr muffin och en kopp kaffe eller the (vars sort man ej fick välja). Sen fanns det även lite minicupcaces vid tv400:s lilla ”viphörna” med rosa eller lila syntetiskt klegg på. Annars fanns det INGET som påminde om min fluffiga engelska dröm med lemon curd och jasminethe i kantstötta uråldriga koppar som berättar en historia om den engelska landsbygden.

Alltså stavas det FAIL. Inte sagt att det inte var trevligt och bra ordnat, men ett annat namn för det hela tycker jag ändå att de ska tänka över!!!  Sammanfattningsvis så var den första etappen:

1. full med småbarn som spänt tittade omkring sig för att sen svimma när paow kom nära

2. sponsrad av vitaminwell flaskor så det stod härliga till

3. varm som tusan

och kanske innehöll den även en sjujäkla show som jag inte såg eftersom jag flydde därifrån för att gå hem och ladda inför kvällens aktiviteter.

Kvällen inleddes med en ball förträff på berns, för balla bloggare och snygga människor där drinkarna kostade 120 värda spänn och det inte fanns någon stans att sitta. Värt!! Sen bar det iväg till cafét och den långa kön som ledde in till den eftertraktade galakvällen. När vi stod där i kön kom en stor vit bil framåkandes och pumpade högsta musiken och personen i riktigt skrek ”JAG FINNS! SE MIG! BEKRÄFTA MIG!” genom detta uppförande. Denna blonda lilla tjej  trängde sig sen i kön och började käfta med vakten för att hon inte hade något leg med sig (och hon är ju inte 18 så det hade ju varit helt onödigt att ha det med sig också). Detta var bland de roligaste händelserna på hela kvällen.

När vi kom in så lotsades vi som djur mot ett bord med den utlovade middagen (brödet var godast) och tittade sen omkring oss för att upptäcka att runt om oss var alla de där som inte hade det vita bandet på armen som signalerade ”JAG ÄR 18 OCH FÅR DRICKA”. Som djur som letar efter sin flock drogs vi på ett övernaturligt sätt mot ett rosa skynke, och när vi kom på andra sidan skynket så var vi äntligen hemma. Alkoholen sprutade och bloggkändisarna vimlade och minglade. Rebecca och Fiona, Rebecca Simonsson, Michaela Forni, Petra Tungården, Angela Monroe (ha), ketchupmamman, Cissi Wallin, Sandra Beijer, Elsa Billgren, Spiderchick, HanaPee, Egoina, Hanna Fridén osvosvosv. ALLA var där! (eller?). Vi drack gratissprit och jag hittade en gömma med klubbor som jag snabbt snattade. Livet lekte.

Sen…sen…var det dags för prisutdelning, och den var varm! Det är typ det enda jag kommer ihåg. Värmen var förfärlig och folk svettades som grisar. Jag stod emellan Sandra Beijer och HanaPee, mina två favvobloggare och var starstruck hela utdelningen.  Efter utdelningen och alla välförtjänta vinnare (grattis alla) så blev det mayhem kaos. ALLA skulle hämta ut sina jackor, även de som skulle vara kvar på efterfesten. Och de som inte fick/ville gå på efterfesten skulle också hämta ut de späckade goodiebagsen. Allt på samma ställe. Det tog typ ett år. Svettiga, irriterade och ett år äldre kom vi äntligen ut därifrån och gick runt hörnet till EFTERFESTEN!!!

Där spelade bland annat EMD och Tove Styrke. Himla häftigt. Alla var som galna och det var först efter dessa framträdanden som festen verkligen startade, det kan också bero på att de hade börjat släppa in massa ”vanligt folk” på cafét också och de var många, stekiga och fulla!!! Men varför släppte de in en massa annat folk? Det var något som vi alla frågade oss. Himla konstigt. Det där exklusiva och mystiska med efterfesten med bara massa ballt blogg- och kändisfolk föll ju totalt! Det blev bara trångt och svettigt och lång kö till toaletten, så efter en dans till ”don’t stop beliveing” med ett ballt luftgitarrsband så blev det hemgång (fast inte till oss själva…spännande vaaa!!) och donken on the way.

Det var inte mer än okej. Det var det faktiskt inte. Det kändes ganska amatörmässigt och dåligt planerat. Jag är ledsen veckorevyn! 3 av 5. Det var kul, det var det! Jag skrattade många gånger, men det berodde nog mer på sällskapet än själva galan.

Goodiebagen då? Den där som alla de små töntfjortisarna (jo ni är fortfarande fjortisar) dissar till tusen… Till er töntar säger jag: OTACKSAMMA JÄVLAR! Och till Veckorevyn säger jag tacktack. Jag tycker fortfarande att gratis är gott och blir glad för te och mascara. Ni får väl ändå så mycket slick i röven av företag att det inte spelar någon roll om ni får en eller två mascaror?!? Justdet! (men okej jag kan gå med på att alla de små lapparna från företagen var onödiga, de hade jag kunnat vara utan)

That’s the way the cookie crumbles!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *