Fredagar har blivit lite som en extra mycket favoritdag för mig eftersom det är då vi går in i en ny graviditetsvecka. Det innebär att det kommer ny info om våra krumelurer i den app vi båda använder. Imorse firade vi det med att spela Jetties gamla hit Aimie Rain för dem genom naveln.

Jag har i och med graviditeten tänkt mycket på det här med ”vi”. Det känns som att ”man” ”ska” säga att VI är gravida. Visst är det så att VI väntar barn, men det är i allra högsta grad Yrsa som är gravid. Inte jag. Jag mår inte illa, jag har inte ont överallt och min mage växer inte (nåja) sjukt snabbt.

Jag antar att tanken är att man ska vara tydlig med att vi är ett team och superjämställda och så, men det hade vi ju varit om någon av oss blev arbetslös eller bröt benet också. Inte skulle vi säga att VI är arbetslösa eller VI har brutit benet för det.

Nej, Yrsa är gravid eftersom VI väntar barn som hon ska föda och vi sedan ska vara så bra föräldrar till som vi kan. Däremot påpekade Yrsa att jag hade sagt att VI var i vecka 15 eller vilken vecka det nu var, så uppenbarligen är jag lite osäker på när jag tycker att det är vi och inte.

Hur tänker ni kring det här? När är ni ”vi” och när är ni två olikingar?

2 comments on “Vi vi vi”

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *