Hörrnini det är ju himmelens kallt ute nu. Och det kan ju vara skönt och härligt för oss människor som har ett hem att gå till när kylan blivit för påträngande och det inte är roligt att känna nypet i kinderna längre. Dessvärre är det ju inte alla som har denna möjlighet. Det finns en massa människor som spenderar sina dagar och nätter utomhus i denna kyla med fara för deras liv.

Det finns fina människor som gör fina insatser för dessa utsatta människor och ett ställe som håller öppet för människor som inte har någon stans att sova är Filadelfiakyrkan, och här är en karta med tillhörande text på rumänska (eftersom många av de som ligger på gatorna och sover är rumäner) ”Sover du ute? Här kan du få en varm sovplats i natt”

10891857_760367024057202_5267331419875905673_n

Vi kan väl hjälpas åt att sprida detta till de vi ser på gatorna. Vi hjälps åt att hjälpa. Det är ju en väldigt liten sak egentligen, men det kan rädda liv. Man kan också tillägga ”Liber de dormit – nici o taxă” vilket betyder: gratis sovplats – ingen kostnad.

Känner man att man är himla fit for fight och vill hjälpa ännu mera så behöver Filadelfiakyrkan volontärer som kan hjälpa till att hålla ställningarna, de behöver också hygienartiklar och underkläder osv. Här går det att läsa mer om detta. Eller så finns det säkerligen fler ställen är en kan göra en insats, eller gå ut med en extra filt eller en kopp varmt kaffe eller pengar till någon som sitter på gatan. Om vi alla hjälps åt kommer mycket värme spridas ikväll, trots kylan utomhus <3<3

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *