Gjorde du något 2014 som du aldrig gjort förut? Jag gjorde säkerligen en massa småsaker som jag aldrig gjort förut, som att smaka en ny godissmak eller rida på en ny häst. Men det stora som hände 2014 som jag aldrig gjort innan var ju att jag gifte mig, och allt som hör till det.

Genomdrev du någon stor förändring? Jo det kanske en kan säga att jag gjort, eller inte förändring kanske..men att jag inte kommer börja jobba som lärare i vår, vilket ju vore den naturliga följden av drygt 4 års högskoleplugg, är väl någon slags omriktning i färden i alla fall.

Blev någon/några av dina vänner föräldrar i år? Ja! Josefin födde ju lille Bo. Sedan är det fler bullar i ugnen som är på väg men inte kommer hinna komma i år.

Vilket datum från år 2014 kommer du alltid att minnas?  7 juni såklart, när vi gifte oss. Och så kommer jag minnas hela vår månad i nevvis med värme, alla datumen.

Dog någon som stod dig nära? Nej och tack och lov för det.

Vilka länder besökte du? Seychellerna, Sverige, Quatar (eller nja var ju egentligen bara på flygplatsen så det räkas väl inte), Amerikatt och England.

Bästa köpet? Hela bröllopet! Men rent materiellt var det kanske mina discobyxor för att de är sköna men snygga samtidigt och mina bröllopsskor för att de är sjukt fina och jag har använt dem himla mycket efter bröllopet. Och all god mat jag ätit.

Gjorde någonting dig riktigt glad? Haha känns vädigt upprepande, men att gifta mig. Jag trodde inte att det faktiskt skulle kännas så himla stort och lyckligt. Men det gjorde det. Och att vara på Ängsholmen gjorde mig i vanlig ordning himla glad också, och att vara med mina vänner och känna mig uppskattad, och att yoga och rida. Sedan sa Anna härom veckan också att hon tycker himla mycket om mig och uppskattar mig, och det blev jag väldigt glad över. Det känns som att jag blivit glad över väldigt mycket.

Saknar du något under år 2014 som du vill ha år 2015? Sinnesro, någon slags klarhet i planen för livet, besök hos sjukgymnasten och trygghet.

Vad önskar du att du gjort mer?  Yogat, ridit och styrketränat. Jag är så trött på att ha ont i min rygg dag ut och dag in, och ändå är det så svårt att ändra ett beteende och faktiskt göra något åt det. Och så önskar jag att jag hade slappat lite mera.

Vad önskar du att du gjort mindre? Spenderat en massa tid med att läsa bloggar och kolla instagram som bara ger komplex, spenderat en massa tid med föregående punkt vid läggdags så att jag aldrig somnar, hetsat, stressat och varit deppig.

Favoritprogram på TV? Just nu har jag börjat titta på Downton Abbey och är helt fast. Har också tittat mycket på Modern Family, Homeland, Buffy, game of thrones…och sedan kommer jag inte ihåg mer.

Bästa boken du läste i år? Älskade utvandrarna, invandrarna och nybyggarna.

Största musikaliska upptäckten? Inte en endaste, jag har inga musikaliska upptäckter alls och har väl i princip aldrig haft det heller..

Vad var din största framgång på jobbet 2014? På jobbet….ehehhe…att jag klarat av att jobba en helg i månaden…..alltså jag har ju inte haft någon framgång i mitt jobb alls. Men i skolan har jag klarat alla mina kurser med bra betyg och så fick jag A på min c-uppsats och det var ju en himla framgång det (som iofs inte kommer ha någon betydelse alls för något..)

Största framgång på det privata planet? Att jag och Tomas blivit ännu mer sammansvetsade. Och att jag pallat ta mig igenom livet trots att det känts tungt och jobbigt och ångestigt. Och att jag vågat besluta mig för att inte jobba som lärare riktigt ännu.

Största misstaget? Jag har inget konkret misstag, men att jag umgåtts för mycket med vissa och för lite med andra kanske. Och att jag, liksom tidigare år, brytt mig för mycket om vad andra tycker.

Var du gladare eller ledsnare i år jämfört med tidigare år? Detta känner jag att jag absolut inte kan svara på än, året är för nära.

Vad spenderade du mest pengar på? Bröllopet, och smekmånaden i New York. Förutom dessa två stora och rätt uppenbara saker så har det varit ridningen och all mat som måste in i kakhålet.

Något du önskade dig och fick? En acnehalsduk. Och ett perfekt bröllop (ja allt var väl säkerkligen inte perfekt men det var en så himla bra dag så det känns som att allt var helt perfekt och underbart, och det är den känslan jag går på).

Något du önskade dig och inte fick? En yogaretreatresa. FATTA vad sjukt skönt det skulle vara. Och att vinna på lotto (fast jag inte spelar) så att jag kunde bli ekonomiskt oberoende. Och ett riktigt lyckat val där Fi kom in i riksdagen och Sd åkte ut </3 :'((((

Vad gjorde du på din födelsedag 2014? Jag tog en ledig dag från pluggeriet, så jag blev väckt med frukost på sängen av Tomas och sedan mötte jag min mammis och lillasyster och åt lunch och sedan tog Tomas med mig till Rosendal. Riktigt bästig fölsis.

Finns det någonting som skulle gjort ditt år ännu bättre? Mer psykiskt välmående

Vad fick dig att må bra?
Yogan och ridningen och fina vänner och familj. Och att jag efter medicinering fick finare hy, den långa varma sommaren, att vara på Ängsholmen…och så.

Vem saknade du? Saknar alltid min kompis Karin eftersom hon bor i London, och så var det tråkigt att Anders flyttade till München också :((((

De bästa nya människorna du träffade? Bo! Och sedan kan jag inte komma på någon ny människa jag träffade??

Mest stolt över? Gud jag kan inte komma på en enda sak??

Högsta önskan just nu? Ett 2015 som bara osar kärlek och värme och omtanke för alla människor från alla människor, att jag får mer klarhet i vad jag vill göra med mitt liv, ett programledarjobb på barnkanalen, ett fint litet radhus med en trädgård med rödavinbärsbuskar, att hitta några byxor som sitter som en smäck på alla håll och kanter.

Vad tänker du göra annorlunda nästa år?  MYCKET.

IMG_6169

8 comments on “Yrsas årssammanfattning 2 lax 14”

  1. hej! Tänker bara på det där med medicineringen för din hy, du gick till en läkare för att få ut medicinen? Hur mycket problem måste man ha för få ut en sådan medicin? Det kanske du inte vet men tänkte ändå fråga

    • Jag gick först till en vårdcentral för att få en remiss till en hudläkare, som jag sedan fick vänta på i tre kvarts år typ (!!!). Henne gick jag sedan till ett tag och vi testade lite olika krämer osv men när inget hjälpte blev det medicin. Så det var en rätt lång process minst sagt. Jag hade inte en massa massa variga finnar som sådana där bölder, utan mer inombordare och en massa pormaskar och milier men jag fick medicin ändå. Så jag vet faktiskt inte. Det bästa du kan göra är att försöka få hjälp av en bra hudläkare tror jag. Finns säkert en massa privata också där man inte måste vänta lika länge på hjälp <3

  2. Yrsa, något att vara stolt över : Ibland när jag är nere eller saker känns tungt kan jag tänka på dig och då känns allt bättre ( På ett väldigt ocreepy sätt!). Du verkar vara fantastisk.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *