Vet du vad?

Jag tror det finns åtminstone fem olika sätt att beskriva handlingen i Blastfighter och jag vågar faktiskt inte ens ge mig på ett försök.

Lyckligtvis hittade jag ett gammalt VHS-omslag på en kroatisk filmsida:

BLAAAST
Ahhh.. 80-talet

Mig ger den vibbar av The Deer Hunter, Deliverance och Rambo I. Fast mycket, mycket sämre.

Vad som inte framgår är att filmen är en italiensk produktion filmad i Amerika. Detta leder till en hyperrealistisk version av USA utan några lagar och med hillbillies som beter sig som cirkusclowner.

Men screw all that, här är det viktiga:

  • EXPLOSIONER – jag tappade räkningen men när filmen var över tror jag åtminstone 6 bilar hade exploderat. Ganska många elakingar också.
  • HATFRAMKALLANDE BADGUYS – vår (tveksamme) hjälte adopterar en föräldralös liten hjort och kör runt med den i bilen men när han kommer ut från butiken har någon skurit halsen av det söta lilla kreaturet. 🙁
  • VAPEN – Tiger är en obeväpnad pacifist en stor del av filmen, men mot slutet får han tag på sitt magiska supergevär som kan skjuta iväg vad som helst. RÖKGRANATER, MISSILER och FOSFOR.
  • ITALIENSKT TECHNO-BOOGIE SOUNDTRACK:

SUMMERING:

Det här är balls-to-the-walls lågbudgetaction utan några pretentioner men desto värre börjar inte kalaset förrän en timme in och vägen dit är seg.

2 av 5

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *