Blood Bowl har kommit i en ny utgåva – Legendary Edition och en massa nytt är att få, upp till 20 olika raser och några nya banor. Blood Bowl kom ut i digital form först 2009, om man räknar bort de tidigare versionerna men har sitt ursprung som turbaserat brädspel. Cyanide Studios lyckades ganska dåligt med det spel som släpptes 2009, framförallt för att gränssnittet var något av det värsta jag sett och ofta kändes det som om man satt med finn fem fel. Det var nästintill omöjligt att hitta knappar för att ens börja spela och menyerna var så ologiska och dumma att man blev trött innan ett spel ens kommit igång. Grafiken var på sin höjd ok, men inte mer och för att vara ett sånt enkelt spel hade dom mycket väl kunnat höjda den riktigt ordentligt. Reglerna för en icke inbiten Blood Bowl-spelare visades också väldigt dåligt vilket gjorde det svårt att förstå vad fan som hände och varför mina orcher alltid fick pannbenet inslaget.

Så, har dom fixat något av detta? Nej. Det är få förändringar i grunden men mycket på ytan. Gränssnittet har dom ändrat, dock är det precis lika förvirrande som tidigare och inga förklaringar till varför mitt lag inte kan välja matchmaking. Den enda förklaringen som ges är att jag måste skapa ett lag innan jag kan börja spela.. jotack, det fattar jag med och det har jag gjort men det hjälper ju fan inte mig. Tydligen måste man gruppa in sig i en liga, vilket irriterar mig ännu mer då varenda liga som finns har en regel på att varsin runda ska bestå av 4 minuter istället för som jag vill ha det, två minuter. En match där varje person får ta 4 minuter på sig att fundera och göra alla sina drag blir extremt långdraget och man blir mest irriterad över att den jäveln på andra sidan sitter och funderar i 1 minut och 20 sekunder på om han ska flytta sin gubbe till vänster eller höger.

Grafiken har dom inte gjort något åt heller, den är fortfarande ganska undermålig och man tycker att en eller två posteffekter borde dom kunnat ta sig tid till att fixa. Visst har vi fått en jäkla bunt nya lag men som en ytlig fjant som jag är så tycker jag de nya lagen har lite väl lite skillnader i deras utseende. Man kan anpassa varenda liten gubbe du har i ditt lag, vilket är väldigt kul, dock så så har som sagt de nya lagen alldeles för snarlika utseende i sina val. Petitess för en del, viktigt för andra. Dessa små detaljer berikar ändå spelet väldigt mycket och jag har aldrig blivit så arg i ett spel som när Knivmördaren – min linemanorch dör och blir avburen av planen på grund av en oturlig tärning. Det är ett under att mina grannar inte ringt snuten än för mina svordomar får nog den mest härdade att undra vad som försigår i lägenheten mittemot.

Spelet är dock kul, trots sina påtagliga skavanker, det är riktigt jävla kul. Just för att jag aldrig blivit så glad när jag krossat knäskålen på min motståndare och vet att han får en mindre på plan, eller blivit så förbannat arg när jag tappar bollen på mållinjen och det är sista rundan. Jag rekommenderar helt klart ett köp fast med tillhörande slagpåse, du kommer behöva en.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *