När jag börjar skriva den här recensionen är det tisdag kväll och jag har just kommit hem från pressvisningen av Never Say Never. Jag kommer nog däremot inte vara klar innan sent på fredag natt då det här blev en mycket mer komplicerad uppgift än jag räknat med.

När vi fick inbjudan till denna visning högg jag den på en gång. Dels för att vi fått in ett önskemål om att just jag skulle recensera just denna film, men också för att jag kände att jag verkligen ville såga något. En biofilm om Justin Bieber, i 3D, syntes helt perfekt för detta ändamål.

Allt jag visste om Justin Bieber var att han var ung, hade en fantastisk frisyr, gjorde någon låt tillsammans med Usher, hade en fantastisk frisyr, hade uttalat sig klantigt om abort (eller blivit felciterad, vilket jag väljer att tro för så klumpig är man inte), hade en fantastisk frisyr och att hans fans verkade väldigt… hängivna.

Hur som helst.

Jag parkerade mitt arsle i biofåtöljen och satte på mina otroligt obekväma 3D-brillor (kvalitén på dem har verkligen försämrats, vem sätter en plupp som skaver mitt på näsryggen?). Filmen började och jag tänkte att nu ska det sågas så det står härliga till. Arkivbilder från när han var liten, förlåt jag menar mindre, och material från nu blandades och jag insåg mer och mer att det här inte var någon produkt. Den här ungen hade ju talang!

Filmen handlar till 50 procent om hans väg fram till var han är nu och till 50 procent om de 10 dagar och konserttillfällen som förlöper innan den lilla gullungen ska spela på Madison Square Garden. Just det, den här grabben säljer ut MSG på 20 minuter. En arena som rymmer runt 40 000 besökare.

Så vad tycker jag egentligen om Never Say Never?

Jag är förbannat kluven. Never Say Never är ingen bra film. De har försökt bygga upp någon form av spänning i att Justin Bieber blir sjuk inför spelningen och kanske inte kommer genomföra den, men det kan inte finnas en jävel som går på att det skulle hända. ”Hey, den här filmen handlar om vägen fram till spelningen på MSG, men Justin blev så sjuk att det inte blev någon spelning så, ja, filmen slutar med det enorma misslyckandet.” Skulle inte tro det.

Men jag föll för den där förbannade Bieber. Han är charmig och begåvad, verkar vänlig och jordnära och det där håret! Hur gör han? Jag vill också ha hår som ser ut som om änglar stylat det med enhörningssperma.

Jag må tycka att hans musik inte är speciellt bra, och han har inte den mäktigaste rösten, men om man ska förutsätta att de inte lagt sången i efterhand på konserterna så har han en otroligt säker röst. Inte en enda sur ton hör jag under hela filmen. Det här är ju verkligen inte en film för mig heller, utan för alla galna fans där ute som tror att Justin kommer gifta sig med dem (det kommer han inte, inte med någon av er), men jag är tvingad att ta ställning här, och Never Say Never är trots allt absolut inte den sämsta film jag sett det senaste året. Att den är gjord i 3D var helt bortslösat på mig, men ett genidrag när det kommer till den riktiga målgruppen som får illusionen av att komma närmre sin idol än de någonsin kunnat drömma om. Konsertljudet var dessutom lite burkigt, precis som om man hade varit där på riktigt.

Ni som inte är intresserade alls av Justin Bieber ska självklart inte lägga era surt förvärvade slantar på att se den här filmen, men kommer den på tv, där den väl egentligen hör hemma, så är den alltså inte så tokig en söndagseftermiddag.

Så, ja. Äh, vafan. Never Say Never som har premiär på bio på onsdag den 23/3 får 2 av 5 av mig. Jag hoppas bara pojkspolingen får växa upp i en vettig takt och inte blir något slags Michael Jackson-miffo, eller blir mördad av något fan som tycker att ”om inte jag får dig ska ingen annan få dig heller”. För det skulle inte förvåna mig efter att ha sett fansen i den här filmen.

Okej, jag har en till sak att avslöja. Jag fick ett par sådana däringa rysningar under filmen. På ett bra sätt.

Var så goda, ni kan börja håna mig nu.

3 comments on “Justin Bieber – Never Say Never 3D”

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *