På måndagskvällen släntrade Ludde och Tomas världsvant in på PrimeWineBar vid Östermalmstorg (fint ska det va) för att ge några glas vin äran att njuta av att virvla runt deras exklusiva, miljonförsäkrade, smaklökar.

Kvällens huvudsakliga njutningsmedel var Montecillo Crianza och Montecillo Gran Reserva. De hade även med sina syskon Montecillo Reserva och nåt skönt rosévin. Till detta bjöds det på tapas och allt var arrangerat av Spot and Tell. Nedan följer våra tankar kring hela tjofräset.

Montecillo Crianza


Ludde: Smakade ganska fylligt men det tycker jag i och för sig att alla rödvin gör. Gott till tomaten och mozzarellan så jag antar att det skulle passa skitbra till en Dr. Oetker-pizza.

Tomas: Jag känner att Ludde är något på spåret här, även om jag inte skulle vilja sänka vinet till en Dr. Oetker-nivå. Grandiosa tycker jag åtminstone. Vinet har svag smak, lite som att dricka ett glas med bomull. Väldigt lättdrucket, kan bli poppis bland folk som inte är vana vid rödvin. Smakar varken mer eller mindre till några av våra munsbitar utom någon form av vitt lantbröd, då smakar det inte så gott. Doft av örtsalt.


Montecillo Gran Reserva


Tomas: Beskt vin, det av dessa som lagrats längst tid. Det av alla kvällens viner jag tycker sämst om, men det är ganska gott till gröna oliver. Jag började med ett glas av detta och avslutade med ett, och det var godare andra gången, troligtvis för att jag var lite mer packowacko då.

Ludde: Funkade skitbra till osten. Den där osten som inte vara mozza, vad den nu var. Också riktigt gott till valnötsbrödet. Fan vad jag gillar valnötsbröd.

Tomas: Var det inte någon form av brie?


Montecillo Reserva


Ludde: Jag minns inte riktigt hur det här smakade. Antingen för att det inte var så utmärkande eller för att jag glömde föra anteckningar.

Tomas: Kvällens godaste vin! Krämig och fin smak och det passade bra till all mat.

Ludde: Där ser man!


Something something rosé:


Tomas: Ludde såg glad ut när han drack detta, men jag smakade inte, för någon måtta får det vara.

Ludde: Vanligtvis skulle jag inte bli caught dead drickandes rosé men det var ju gratis och fan, det var nog det godaste rosévinet jag druckit!

Tomas: ”Inte bli caught dead drickades rosé”? Och ändå så kan du säga att det var det godaste rosé du druckit. Då gissar jag att du druckit rosé både en och två och kanske 27 gånger. Closet rosé drinker.

Goodie bag:


Ludde: I broschyren står det att geléhallonen var världsberömda. Det har jag inte svårt att tro. Sjukt goda!

Tomas: Trevlig goodie bag med lite godis, smaksatt med kvällens vin, och en korkskruv. Chokladen var mycket god, men på grund av att jag försöker shejpa upp min kropp så får jag bara äta lördagsgodis och under den kategorin faller de smaksatta geléhallonen. Chokladen var så mörk att den inte är godis, den är nyttig. Typ.

Ja, ni kanske vill se en bild från själva smakandet också? Här kommer en där Tomas ser ut som en tjock, sur gammal tant. Håll till godo.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *