Rubber är en film som handlar om ett däck. Ett däck som väcks till liv och börjar upptäcka sina telepatiska förmågor. Med dessa nyvunna egenskaper börjar däcket döda människor, med telepati.
Det här kändes som en av Stockholms filmfestivals mest intressanta filmer. Egentligen för att jag förväntade mig en stämning i stil med Bad Taste eller någon tidig zombierulle  men istället leds vi genom skitfilmen i egenskap av att vara publik åt publiken.. Jag ska förklara. Rubber försöker vara mer än vad den klarar av. Något slags pseudofilmstudentprojekt som ska leda tittaren genom filmens alla konster. Det blir så krystat och överpretentiöst hade jag inte 2 timmar som jag var tvungen att fördriva då jag skulle göra en sak senare, hade jag gått ifrån salongen ganska snabbt. Tyvärr var ju alla affärer runtom stängda så att ögonshoppa föll sig inte. Varför tänker inte söndagsaffärerna på oss stackare som är instängda i en biograf till en skitfilm?

Rubber börjar med att vi får träffa en grupp människor som är åskådare i en öken och ska bevittna däckets framfart. Dom kommenterar ständigt händelserna så att vi förstår varför däcket gör som det gör. Redan några minuter in i filmen fick jag lusten att slita ur huvudet ur regissörens arsle då det var säkert där han fick denna briljanta idé. Av någon outgrundlig anledning finns det en person som dödar alla utom en av dessa åskådare. Vi får reda på att filmen måste fortsätta eftersom åskådaren finns där, annars hade filmen tappat sitt syfte och måste avslutas. När detta presenteras skriker jag inombords och blir arg på att filmen måste fortsätta. Det känns som detta är ett av Dantes helveten. Istället för att få den film som i en enkelhet hade varit rolig och intressant får jag istället filmen förklarad till mig som om jag vore 4 år, stoppad med pretentiösa scener. Dessutom innan filmen startas presenteras den på scen med att den är filmad med en digital systemkamera. Som om detta skulle vara en prestation. Genom filmen märks det tydliga tekniska begränsningar och misstag. Det enda jag får levererat till mig är att bara för att du vill göra film speciell betyder det inte att den är bra.

Filmfestivalens mest överskattade film. Jag ångrar att jag köpte biljetter till skiten. Fan.

2 comments on “Rubber @ Stockholms Filmfestival”

  1. Vilken tur att jag inte gick och såg den. Var annars väldigt peppad faktiskt.
    Håller med Carro, SJUUUUKT snygg affisch. Fick lite rysningar då det inte är ofta man ser så där snygga grejer längre. VILL HA! Oavsett om filmen var skit eller inte.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *