När jag börjar skriva den här recensionen sitter jag på tunnelbanan på väg från Danderyds sjukhus till sydligare breddgrader. Jag har just promenerat 1,3 kilometer i bitande kyla. Frös jag något förbannat? Nej, för jag var snapsbusig!

Jag begav mig direkt efter jobbet till snappsprovning i det fantastiska Cedergrenska Tornet under regi av Snälleröds och Spot & Tell. När jag säger direkt efter jobbet menar jag verkligen direkt, utan någon som helst form av middag. Det hade nämligen utlovats julmat som vi ”självklart” skulle få ”frossa i”. Jag presenterar härmed bevismaterial A.

Detta minimala frossande resulterade oundvikligt i mer än måttlig berusning. ”Vadå”, säger ni, ”Kan man inte bara smutta på snapsen?”. ICKE! Ska det provsmakas så måste ju provsmakningsobjektet köras i skarpt läge! Att bara smutta på snaps är lite som att bara sätta på sig det ena byxbenet. Fullständigt barockt helt enkelt. Jag vill här tillägga att jag inte ens tömde de små söta flaskorna vi fick, men berusningsgraden var trots det oundviklig.

Under den svinkalla promenaden mot tåget tackade jag däremot i min ensamhet för den obefintliga maten då det stämmer det som Nationalteatern sjunger, fyllan värmer verkligen som en dunjacka.

Hur som helst.

Snälleröds Ekologiska Snapsar är ett otroligt snyggt fempack 50milliliters jävlaranamma! Här finns verkligen något för alla smaker och även jag som har en snaps som smakar dillchips som favvosnaps kunde njuta av den svenska tradition som rann ner i min strupe. Jag hade mycket trevligt med mina bordsgrannar och det blev trevligare och trevligare ju mindre det var kvar i flaskorna. Jag insåg också i slutet av kvällen att jag gått runt med öppen gylf jagvetintehur länge, men det hade inget med alkohol att göra utan beror snarare på det bristfälliga hantverket på mina jeans.

Nu tänkte jag presentera de anteckningar jag gjorde under kvällen i den ordning vi drack de olika snapsarna.

1. Brännmästarens Akvavit Söt doft. Skulle enligt vår värd och guide i snapsens förlovade land lukta ”runt”. Jag vet inte hur ”runt” luktar. Smakar sött och rökigt.

2. Mäskdrängens Akvavit Svag doft av typ citron. Smakar mer ren vodka men inget om man äter sill till. Ligger däremot kvar länge och bränner i halsen.

3. Bokhållarens Akvavit Känner ingen doft längre, ska tydligen dofta citrus. Det blir rejält drag i käften om man tar den till senapssill.

4. Jungfruns Brännvin Luktar citron-te (observera att jag här har lämnat ordet ”doftar” – reds. anm.) eller något annat gottis jag har hemma. Det skulle tydligen vara koriander. Väldigt mjuk smak. Min bordsgranne påpekade att det snarare var torkad koriander än färsk.

5. Herr Berntsons Besk Känner lite läkarspritlukt. Ska smaka malört. Tonfisk till ger ett jävla drag och osten sköt den jäveln rakt upp i bakhuvudet (otroligt opassande språk har uppenbarat sig till den femte snapsen – reds. anm.)

Den sista anteckningen jag gjorde var ”Småpackad!”, vilket var en underdrift vid det laget.

Rätt hanterat vill jag påstå att Snälleröds Ekologiska Snapsar ger ett stort lyft till jul- eller midsommarlunchen. Fel hanterat blir man nog bara rejält på kanelen.

4 av 5

7 comments on “Snälleröds Ekologiska Snapsar (Tomas blir busig på en tisdag)”

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *