Innan sommaren kunde man se trailers för denna film på våra biografer, men det känns som om annonseringskrutet lades på annat i samband med att den började visas, kanske kändes Beck nummer femtioelva och Sex and the City 2 viktigare. Synd, för The Joneses är mycket bättre än båda. Nu kommer den snart på dvd och det bör absolut uppmärksammas!

Filmen börjar med att familjen Jones flyttar in i ett nytt område, i en ny stad. Stora lastbilar med flyttkarlar fyller deras hus med de senaste produkterna och garageuppfarten med fräsiga bilar. Grannarna ska inte kunna undgå att se att Jonesarna är the shit.

Saken är bara den att familjen Jones inte är på riktigt. De fyra medlemmarna i denna kärnfamilj är anställda av ett företag för att produktplacera deluxe. Deras jobb är att sprida habegäret för vad det än kan vara deras arbetsgivare vill kränga.

David Duchovnys före detta bilförsäljare är ny pappa i familjen, lika charmig som Hank Moody fast utan runtknullandet. En sån Duchovny åtminstone jag gärna ser helt enkelt. De andra tre har hängt ihop ett tag och har lyckats forma ett strikt affärsförhållande till varandra, något den nya pappan har lite svårare för.

En annan favorit i denna film är Gary Coles grannman som sväljer illusionen med hull och hår.

The Joneses är en film med humor, hjärta och dessutom ett vettigt budskap. Vad som händer i samhället när de anländer vill jag inte avslöja, det ska ni få uppleva själva, men jag kan säga att David Duchovny är en av anledningarna till att jag väljer att inte köpa iPhone 4 i år.

Det tackar min knappt ett år gamla iPhone 3GS för.

2 comments on “The Joneses – Familjen Jones”

    • Eftersom jag förutsätter att du inte stjäl film så kan jag meddela att den inte är släppt i Sverige ännu, men man kan beställa den från play.com, fraktfritt!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *